Fartglade bilister gør beboere bekymrede

Fartglade bilister gør beboere bekymrede

1. oktober 2010 - kl. 0:50 - af

-hastighedskampagne 2010 ”Mit hjem – Din fart”

Trafiksikkerhedsudvalget støtter fartkampagnen ”Mit hjem – Din fart” og er med i den her kampagne for at gøre bilisterne opmærksomme på, at der i landdistrikterne bor og lever mennesker ved landevejene. Bilisterne skal derfor mindes om at overholde fartgrænsen, så landevejene bliver mere sikre.

Kampagnen kører fra den 5. til den 26. oktober, og bilisterne vil møde vejkantplakater med budskabet ”Mit Hjem – Din fart” langs Frederikshavn Kommunes veje. Undersøgelser viser, at tavlerne sænker farten.

Har du tænkt på, at der bor mennesker langs landevejene?

Mange bilister tror fejlagtigt, at der ikke er mennesker i miles omkreds, og at de derfor bare kan give den gas og køre over fartgrænsen. Men der bor faktisk mange mennesker tæt ved landevejene – det er der mange der ikke tænker over i det daglige og en ny undersøgelse viser, at hele seks ud af ti beboere er bekymrede over bilisternes høje fart.

Landevejene er de farligste

På landevejene bliver der kørt for stærkt ca. 75 % af tiden. Hvis alle overholdt fartgrænserne kunne 1/3 af alle dødsulykker og ligeså mange svært tilskadekomne undgås. 2/3 af alle ulykker sker på landevejene. Hvis du kører 93 km/t i stedet for 80 km/t fordobler du risikoen for at ende i en dødsulykke. På en landevej kan der hurtigt kommen en bil, en cyklist, en bus, en lastbil eller en fodgænger ud fra en sidevej DERFOR er det vigtigt, at bilisterne overholder fartgrænserne.

Om kampagnen

Kampagnen gennemføres i samarbejde med andre kommuner, Politiet, Rådet for Sikker Trafik, De Regionale Færdselssikkerhedsudvalg og Q8.

Kampagnen består af vejkantplakater, radio- og TV-spots, information til bilisterne på alle landets Q8-stationer og opfølgende politikontrol i uge 40. Du kan læse mere på www.sikkertrafik.dk

Yderligere oplysninger

Jane Olesen, formand for Trafiksikkerhedsudvalget Telefon 9845 6223 eller via e-mail jaol@frederikshavn.dk

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Fartglade bilister gør beboere bekymrede' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger