Bør lejere have stemmeret?…………

Bør lejere have stemmeret?…………

1. oktober 2010 - kl. 5:56 - af

Lejernes Landsorganisation har sendt følgende til SaebyAvis.dk:

Birthe Rønn Hornbech har foreslået, at danske borgere, der bor til leje, skal have dårligere muligheder for at være sammen med deres udenlandske familie end danske borgere, som bor i en ejerbolig. Hun forestiller sig et pointsystem i forhold til familiesammenføring, hvor man scorer lavere, hvis man er lejer.

Eller som Karsten Lauritzen, integrationsordfører for Venstre udtrykker det i Berlingske Tidende d. 29/9: ” Det vil jo typisk være sådan, at man er selvforsørgende, hvis man ejer sin egen bolig, frem for hvis man bor til leje,« siger han.” Eller med andre ord: Lejere har ikke så godt styr på deres liv og på deres økonomi, som dem, der ejer deres bolig.

Naser Khader mener derimod, at der trods alt er visse lejere, som har lidt styr på deres liv, her tænker han på dem, der bor i gode lejligheder på Frederiksberg:” På eksempelvis Frederiksberg er der mange gode lejeboliger, og jeg kan ikke se, hvorfor man skal være ringere stillet i forhold til familiesammenføring, fordi man bor til leje på Frederiksberg.” (Berlingske Tidende 29/9)

Tak for kaffe!

Mener integrationsministeren og de to ordførere, at lejere er andenrangsborgere på offentlig støtte og at denne offentlige støtte skal være lig med bortfald af borgerrettigheder? Åbenbart. Men hvad bliver det næste -at lejere mister stemmeretten? Tankegodset bag forslaget og ordførernes kommentarer er i hvert fald hentet fra midten af 1800-tallet, hvor kun jordbesiddere havde fulde borgerrettigheder. Og så er Birthe Rønn Hornbechs, Karsten Lauritzens og Naser Khaders syn på lejere ekstremt fordomsfuldt: Lejere er borgere, der ikke har helt styr på deres økonomi eller deres liv generelt.
Dernæst er deres ideer klart diskriminerende: Lejere skal ikke have de samme rettigheder (undtagen dem på Frederiksberg).

”I LLO tager vi ikke stilling til spørgsmål om integration og indvandring, når der ikke er en kobling til boliger. Men det er svært for os at forstå, hvorfor vores medlemmer skal stilles ringere end boligejerne, når det gælder retten til at være sammen med deres familie.

Vi kan under ingen omstændigheder acceptere denne diskrimination, som vi i øvrigt mener er i strid med internationale menneskerettighedskonventioner.

Vi må derfor opfordre Integrationsministeren til straks at tage sit forslag af bordet. Og så bidrager vi gerne til, at V og K´s ordførere møder nogle lejere. De vil opleve, at lejere generelt er helt almindelige mennesker, som går på arbejde og betaler deres skat, præcis som boligejerne.”, siger Helene Toxværd, formand for LLO.

For yderligere kommentarer kontakt
Helene Toxværd, formand for LLO
Jesper Larsen, cheføkonom, LLO
Claus Højte, sekretariatschef, LLO i Hovedstaden, tlf. 36 90 28 74, mail: ch@llo.dk

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Bør lejere have stemmeret?............' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger