Fernisering med Sæby-kunstnere i IKON

Fernisering med Sæby-kunstnere i IKON

29. september 2010 - kl. 9:51 - af

Byggefirmaet IKON A/S har gjort det til en tradition at lade lokale kunstnere fra Sæby udstille i virksomhedens udstilling på Gl. Aalborgvej i Sæby. Lørdag 2. oktober er der skiftedag og fernisering. I årets sidste kvartal udstiller Margit Rasmussen og Arnold Andersen mellem de forskellige køkken-, bade, bryggers- og garderobe-udstillinger.

– Da jeg var barn, hang kunsten kun i stuen, men nu er den også flyttet ud i køkkenet, for det er jo først og fremmest der, man taler med sin familie, så jeg glæder mig til at udstille mine skulpturer og malerier i IKON. Det er nogle spændende lokaler med varierede flader, overraskende rum, et godt lys og plads til både stort og småt, mener Margit Rasmussen.

Hun er født og opvokset i Sæby og arbejdede i 30 år som sygeplejerske, inden hun midt i 90’erne uddannede sig til billedkunstlærer.

Både Margit Rasmussen og Arnold Andersen er er medlem af SæbyKunstnerne, som er en sammenslutning af billedkunstnere og kunsthåndværkere bosiddende i og omkring Sæby. Gruppen har i øjeblikket 12 faste medlemmer. Desuden deltager skiftende gæstekunstnere ved den årlige sommerudstilling på Sæbygaard.

Arnold Andersen, som næste år fylder 80 år, vadede ifølge eget udsagn allerede rundt i farver, da han smed sutten i barndomshjemmet. Hans far var nemlig maler, og han lærte lille Arnold alt om farvesammensætning. Som billedkunstner er han dog autodidakt. Han var kun 20 år, da han etablerede sig som selvstændig skiltedekorationsmaler, og i årene 1954-1993 havde han Tegna Skilte i Frederikshavn.

Han har igennem året løst en lang række scene-, kulisse- og udsmykningsopgaver i hele landet, og de seneste 10-12 har han været illustrator i mange bøger.

– Jeg laver ærlig kunst uden snobberi, og jeg kan godt lide brutalitet. Både teknisk og tankemæssigt står jeg inde for det, jeg laver, siger Arnold Andersen.

Carsten Nielsen, medindehaver af IKON A/S, er idémanden bag de skiftende kunstnere i virksomhedens udstilling.

– Kunst hører sig til, når man bygger nyt hus eller renoverer det gamle, så på den måde er det oplagt, at vi inspirerer kunderne i vores udstilling, mener Carsten Nielsen, som selv maler lidt derhjemme, men det varer formentlig en del år endnu, før han tør at udstille sine egne billeder.

Der er fernisering lørdag 2. oktober fra kl. 11-13.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Fernisering med Sæby-kunstnere i IKON ' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger