Bevaringsforeningen besigtigede “Retfærdigheden”

Bevaringsforeningen besigtigede “Retfærdigheden”

21. september 2010 - kl. 0:09 - af

Lørdag d. 11. september 2010 afholdt Sæby og Omegns Bevaringsforening et arrangement i og omkring ”Retfærdigheden” i Algade.

På trods af vejret, der ikke helt viste sig fra den bedste side, var det et tilfredsstillende fremmøde. Ca. 30 personer deltog, enten i gåturen rundt i Sæby eller med et besøg i ”Retfærdigheden”.

Dommer Niels Christen Schoubye fortalte levende og engageret om den tid, hvor der var dommerembede i Sæby, og gav de fremmødte en spændende rundvisning i den store, tomme bygning, der dog fortsat rummer så meget historie. Bevaringsforeningens bestyrelse er meget taknemlig over, at dommer Schoubye tog sig tid til at give de fremmødte en spændende beretning om bygningens anvendelse, i en ikke så fjern fortid.

”Retfærdigheden” står i dag ubenyttet hen, og det sætter desværre hurtigt sine spor. Det er Bevaringsforeningens håb, at der snart træffes beslutning om at anvende bygningen til glæde for alle indbyggere i den sydlige del af Frederikshavn Kommune. Kommunen har i hvert fald en unik mulighed for at erhverve en historisk, utrolig flot og meget markant bygning, således at den kan bevares for eftertiden, og samtidig være til glæde og gavn for fællesskabet.

”Vi er meget glade for den opbakning, der er til vores byvandringer, som vi typisk arrangerer et par gange om året. Således arbejder vi allerede med en 2-3 ture eller bygninger, som vi i nær fremtid vil se nærmere på”, udtaler Lars-Henrik Hyttel, formand for Sæby og Omegns Bevaringsforening. ”Det viser os, at der er stor interesse for at bevare de unikke kulturværdier, vi endnu har tilbage, bl.a. i Sæby, men også i oplandsbyerne”.

Information om kommende arrangementer kan findes på foreningens hjemmeside: www.bevar-saeby.dk

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer
Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger