Læs denne uges Finansbarometer lige her

Læs denne uges Finansbarometer lige her

20. september 2010 - kl. 10:48 - af

SaebyAvis bringer hver uge uge en analyse der er udarbejdet af Danske Markets Research, som er en afdeling af Danske Bank. Det er en uafhænging analyse der er henvendt til alle der interesserer sig for finansmarkedet, uanset hvilket pengeinstitut man benytter.

 
 
 
 
 
 

Klar bedring på arbejdsmarkedet

Danmark
Danmarks Statistik offentliggjorde i ugens løb arbejdstidsregnskabet for 2. kvartal 2010. Arbejdstidsregnskabet er interessant, da det giver os et endnu bedre indblik i udviklingen på arbejdsmarkedet, da arbejdstidsregnskabet er den bagvedliggende kilde til Nationalregnskabstallene. Dertil kommer, at arbejdstidsregnskabet giver et indblik i udviklingen i arbejdede timer, hvilket også øger vores forståelse af arbejdsmarkedssituationen.
Dagen tal viste, at beskæftigelsen var svagt stigende i 2. kvartal – efter det langstrakte fald fra slutningen af 2008. I 2. kvartal blev der således skabt 11.000 jobs – hvilket stemmer godt overens med det billede, vi har fået fra andre kilder til udviklingen på arbejdsmarkedet. Trods fremgangen i beskæftigelsen i 2. kvartal, er beskæftigelsen fortsat 142.000 personer under niveauet i slutningen af 2008 – man kan således bestemt ikke tale om et stærkt arbejdsmarked. Det er dog meget positivt, at vi trods alt har set en stabilisering og måske endda en svag vending i løbet af foråret i år.
Når vi kigger fremad, tror vi dog ikke, at beskæftigelsesfremgangen i 2. kvartal vil blive fulgt op af tilsvarende gode tal i resten af året. Den økonomiske fremgang er fortsat skrøbelig – og vores vurdering er derfor også, at vi skal være glade, hvis beskæftigelsen blot holder det nuværende niveau over de kommende år. Det er der dog omvendt også gode chancer for. Selvom vi skal stramme finanspolitikken i Danmark, er stramningsbehovet behersket, og vi har på det seneste fået ganske fornuftige tal for vores eksport og væksten på vores afsætningsmarkeder.

Renter
De tyske obligationsrenter er fortsat op i ugens løb. Korrektionen er udløst af bedre nøgletal fra USA for nylig, der har lagt en dæmper på frygten for et “double dip”, dvs. en ny recession, og reduceret forventningerne om nye kvantitative pengepolitiske lempelser i USA. Stigningen i de tyske renter er blevet forstærket af en vending i efterspørgslen efter lange obligationer, idet pensionsselskabernes behov for risikoafdækning er aftaget.
I den kommende uge vil der være fokus på det tyske Ifo-indeks og “flash” PMI for Euroland. Vi ser en risiko for, at tallene vil skuffe markedet, idet effekten af den globale opbremsning nu slår igennem i Europa. Der har været advarselstegn fra mange ledende indikatorer. Får vi ret, kan der blive sat en stopper for rentestigningerne på obligationsmarkedet i den kommende uge. Det pengepolitiske møde i Federal Reserve vil også være i fokus, men vi venter ikke de store ændringer i lyset af nøgletallene den seneste måned. Fed vil sandsynligvis fortsat diskutere, hvad der skal til, for at udløse nye kvantitative lempelser – men det vil nok ikke fremgå af udtalelsen fra mødet.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Læs denne uges Finansbarometer lige her' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger