Fire SæbyKunstnere på biblioteket

Fire SæbyKunstnere på biblioteket

19. september 2010 - kl. 10:51 - af

SæbyKunstnerne var hele august måned aktuelle med deres flotte sommerudstilling på Sæbygård. Fire af dem har sagt ja til i de næste par måneder at udstille nogle af deres værker på Sæby Bibliotek.

De fire er Leni Bille med glaskunst samt Jørgen Agerbæk, Kirsten Johansen og Arnold Andersen med malerier.

Magepar

Jørgen Agerbæk er ikke alene denne gang. Samme med sin gode makker Allan Axelsen udstiller de under den fælles titel Magepar. En dialog på farver. To kunstnere, der lader et billede opstå i et fælles forløb, hvor intet er helligt. Og hvor alting pludselig kan tage en helt gal retning, eller en genial.

Leni Bille

Glas er de skarpe kontrasters materiale. Varmt og voldsomt at arbejde med. Køligt, skrøbeligt og elegant, når det er færdigt. Forgængeligt af natur, men derfor også genstand for særlig omsorg. Leni Bille, indehaver og grundlægger af Sæby Glaspusteri, er aktuel med udvalgte ting fra hendes særdeles alsidige produktion af glaskunst.

Arnold Andersen

Alderspræsident blandt udstillerne, men det ses absolut ikke i hans udfoldelser på lærredet. Arnold Andersens udtryksretning er overvejende realisme med fabulerende indslag, som på en flot og sjov måde stiller spørgsmål til tilskueren. Spørgsmål, som får tilskueren til at tænke sig om en ekstra gang.
Arnold Andersen har i en årrække deltaget i udstillinger på gallerier og skoler. Han har også illustreret og skrevet flere bøger, og siden 1965 løst en række udsmykningsopgaver i Nordjylland.

Kirsten Johansen

Skildre i sine malerier relationer mellem mennesker, ofte mor/barnforhold, på en sart abstrakt måde, men også bybilleder i bløde pastelfarver er på hendes repertoire. Billeder, der giver stof til eftertanke. Kirsten Johansen er en alsidig kunstner, der også beskæftiger sig med bl.a. rakubrændt keramik og teknikken blandform, hvor hun primært bruger papir, gips og slagmetal i sit udtryk.

SæbyKunstnerne er en sammenslutning af billedkunstnere og kunsthåndværkere bosiddende i og omkring Sæby. Gruppen har i øjeblikket 12 faste medlemmer.

ÅB

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Fire SæbyKunstnere på biblioteket' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger