Trafikdræbt Mårhund fundet ved Sæby!

Trafikdræbt Mårhund fundet ved Sæby!

18. september 2010 - kl. 13:43 - af

Det var ikke et hverdagssyn, der mødte jæger Bent Mylund fra Voerså, da han i bil her til formiddag kørt af Understedvej mellem Karup og Understed. Først troede han ikke sine egne øjne, men vendte alligevel bilen og blev bekræftet i sine anelser, der var tale om en Mårhund, den første fundet så nordligt i Jylland og den tredje overhovedet inden for de sidste tre år. Senest var i Vestbjerg for halvandet år siden.
Mårhunden blev kørt til Klarup bag i bilen og her kom der flere forskellige bud på om det nu kunne passe. Resultatet blev at der blev taget kontakt til vildtkonsulent Peter Have, som i øjeblikket modtager mange opkald angående Mårhunden, grundet den store mediebevågenhed. Han var derfor ikke sikker, men blev dog så overbevist at han satte sig i bilen, og kørte fra Vrå for ved selvsyn at konstaterer, at den var god nok. Hans første kommentar var da også ”det var pokkers”, efterfølgende kunne han oplyse, at den største risiko ved Mårhunden er, at den er mellemvært for en parasit, der kan trives i bær, som vi mennesker så samler, og hvis vi ikke behandles for det, kan denne parasit være dødbringende for mennesker.
Derudover lever Mårhunden gerne i vådområder, der gør at den er hård ved fuglelivet og kan være truende for flere arter. Den Mårhund, der er fundet i Understed, er en ung han, så noget tyder på, der er flere af slagsen her på egnen, hvilket interesserer vildtkonsulenterne meget, så ser du noget, der minder om billederne her på avisen, hører vildtkonsulent Peter Have gerne fra dig.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Trafikdræbt Mårhund fundet ved Sæby!' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger