Plag længe nok – og mor overgiver sig

Plag længe nok – og mor overgiver sig

18. september 2010 - kl. 0:24 - af

Maja blev ved at plage og fik sit ønske opfyldt.

Hvad gør man, når man er en lille pige mellem 9 og 11 år gammel og gerne vil spille fodbold?

Man plager sin mor om at få lov, men svaret er nej. Man plager igen og igen, og til sidst bliver det mor for meget, og hun tager nu sagen i egen hånd. Moren, Pia Andersen, Lyngså, ved mere end nogen anden, hvor meget tid der går med træning, kørsel frem og tilbage til både træning og kampe samt at skulle have hverdagen til at hænge sammen.

Pia Andersen er født og opvokset i Voerså og har spillet fodbold i klubben de sidste 30 år.

Pia ved godt, der er mange ungdomshold i klubben, men i alderen 9 – 11 år er der ingen pigehold. Hun tog et møde med Voerså IFs bestyrelse og foreslog at oprette et pigehold i aldersgruppen. Bestyrelsen sagde ja, og eneste betingelse var, at hun skulle selv sørge for træningen. Dette sagde Pia ja til, og det var ikke det store problem, da klubben har alle de faciliteter, der skal til i form af stort klubhus, indtil flere baner, et par hundrede fodbolde og en hal.

Efter sommerferien inviterede Pia Andersen alle piger i aldersgruppen til at spille fodbold, og i løbet af ganske kort tid havde 15 piger meldt sig ind i klubben, og samtidig tilbød 14 årige Line Thomsen sig som hjælpetræner. Line ved alt om, hvad det drejer sig om, da hun selv spiller på klubbens juniorhold.

Starten på træningen blev noget af en stroppetur, for de små piger. De blev tilmeldt Dronninglundløbet for at komme til at kende hinanden endnu bedre, og Voerså IFs Venner sponserede pigerne ved at betale den originale sorte trøje, der blev brugt i løbet.

Pigerne træner ude, så lang tid vejret tillader det. Senere bliver det i hallen med indendørs fodbold, og til foråret er pigerne klar til at spille i turnering.

Den første sejr er allerede hjemme. Pias datter, Maja, går rundt mellem veninderne og glæder sig hver gang hun skal til fodbold. Foreløbig er hun mødt hver torsdag eftermiddag til træning.

Tekst og fotos Cille Strøm

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Plag længe nok – og mor overgiver sig' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER