Østervrå Sundhedshus tager form

Østervrå Sundhedshus tager form

17. september 2010 - kl. 14:13 - af

Et fælles hus for Østervrå-områdets faggrupper inden for sundhedssektoren er snart en realitet med Østervrå Sundhedshus, der nu er så langt fremme, at borgerne for første gang får lov til at kigge indenfor murene.

Behandlerhuse og sundhedshuse har stået højt på ønskesedlen mange steder i landet – også i Østervrå. Et ønske, som ikke fik meget plads hos regionen og kommunen, og det stod klart, at borgerne måtte tage sagen i egen hånd. I første omgang var der planer om at indrette sundhedshus i eksisterende bygninger i byen, men disse projekter viste sig urentable. I stedet blev der mulighed for nybyggeri på en grund ved Hjørringvej, hvor der tidligere har været tømmerhandel. Et ambitiøst projekt, som to lokale private bygherrer – René og Thorkild Karlsen, Karlsen Byg og Karlsen Total Byg havde mod på at kaste sig ud i, en væsentlig årsag her til var opbakning fra den lokale læge og tandlæge.

Langt og sejt forløb

Det har været en lang og til tider meget vanskelig proces, lyder det kontant fra bygherrerne, der blankt indrømmer, at havde de vist, det ville blive så langt og sejt et forløb, så havde de ikke gjort det. Der har været mange instanser, der skulle høres – lokalplaner, høringssvar, love og krav, der skulle opfyldes. Kloakering, rørlægning af vandløb o.s.v. Det at bygge huset har været den nemmeste del, erkender René Karlsen, men nu er vi nået så langt, og vi glæder os meget til at huset kan tages i brug. En glæde han helt sikkert deler med lokalområdets borgere, der heller ikke er i tvivl om, hvor stor en betydning et sådan hus ville få, ikke kun for faggrupperne i huset, men for hele området.

Læge og tandlæge

Læge Torben Lemminger og tandlæge Kirsten Steffensen begge Østervrå flytter ind i to tredjedele af sundhedshuset, fortæller Thorkild Karlsen, og i øjeblikket forhandler vi med en fodterapeut, men vi er naturligvis åbne overfor alle andre om at leje sig ind i huset. Det kunne f.eks. være øjenlæge, kiropraktor eller områder for terapibehandlingsformer.

Både læge og tandlæge har været med til at planlægge indretningen af det godt 700 kvm. store hus, hvor der bl.a. bliver ét fælles venteværelse, og individuelle receptioner for husets faggrupper. På 1. sal er der opført fire lejligheder. Aktionsgruppen Vendsyssel har givet tilskud til huset, ellers er Østervrå Sundhedshus et privat byggeri.

Kig indenfor

Huset ventes at stå færdigt til årsskiftet, men projektet er allerede så langt fremme nu, at det er muligt at danne sig et rigtig fint indtryk af, hvordan det kommer til at fungere fremover.

Fredag eftermiddag den 17. september, kl. 16-18, er alle interesserede velkomne til at kigge forbi på Hjørringvej. Bygherrerne René og Thorkild Karlsen samt læge Torben Lemminger og tandlæge Kirsten Steffensen vil være til stede, så der bliver rig lejlighed til at stille spørgsmål og blive vist rundt i det flotte byggeri.

ÅB

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer
Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Østervrå Sundhedshus tager form' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger