Hjemmeplejen indfører ny effektiv rengøringsmetode

Hjemmeplejen indfører ny effektiv rengøringsmetode

16. september 2010 - kl. 9:43 - af

En helt ny rengøringsmetode sikrer en endnu mere effektiv rengøring hos hjemmeplejens kunder. Medarbejderne medbringer fremover selv specielle mopper og klude og tager dem med igen efter endt rengøring. Metoden betyder desuden et bedre arbejdsmiljø for de ansatte.

Hjemmeplejen i Frederikshavn Kommune indfører nu en ny og langt mere miljøvenlig rengøringsmetode. Det betyder, at kunderne fremover skal vænne sig til, at der ikke bliver brugt traditionelle rengøringsmidler og kun meget små mængder vand. Alligevel er gulve og møbler skinnende rene, faktisk renere end efter en traditionel omgang rengøring.

Hemmeligheden bag de rene møbler og gulve er klude og mopper med mikroskopiske fibre, som effektivt fjerner støv og snavs i selv de mindste revner og sprækker. Kludene kræver intet rengøringsmiddel og kun ganske lidt vand.

Det nye system betyder, at kunderne ikke længere skal stille gulvspande, gulvklude og rengøringsmidler til rådighed for hjemmeplejen. Nu kommer medarbejderen selv med rene klude og mopper hver gang og tager dem med sig efter endt rengøring. Kun toiletrens, kalkfjerner og eventuelt et gulvplejeprodukt skal kunden selv sørge for.

Afdelingschef i hjemmeplejen, Hanne Bjørnlund, er begejstret for den nye rengøringsmetode:

– Først og fremmest er metoden en gevinst for vores kunder, fordi vi selv kommer med rengøringsgrejet, og der bliver gjort bedre rent. Den ny metode er desuden en gevinst for vores natur og miljø, som vi fremover skåner for skrappe rengøringsmidler og store mængder vand. Metoden er også en gevinst for miljøet ude hos vores kunder. I stedet for kunstige rengøringsdufte, som kan give allergi, skal de nu vænne sig til, at der dufter af frisk luft fra åbne vinduer, når medarbejderen har gjort rent.

Firmaet bag den nye metode garanterer en effektiv rengøring, men gør opmærksom på, at det i starten måske ikke ser sådan ud.

Når der i mange år er blevet gjort rent med vand og sæbe, er det er helt naturligt, at der bliver efterladt en sæbehinde på gulve og møbler. Det kan tage nogle gange, før den er væk, og i denne periode kan fiberkludene efterlade en stribet overflade. Når sæbehinden er helt væk, bliver overfladerne pæne igen – formentlig endda pænere end før.

Gennemtestet
Metoden er gennemtestet og bliver blandt andet anvendt i medicinalvirksomheders laboratorier, hvor kravet til rengøring er meget højt. Også arbejdsmiljøkonsulent i hjemmeplejen, Anni Birkvig, roser den nye rengøringsmetode:

– Traditionel rengøring er hårdt arbejde, der giver mange medarbejdere slidskader i arme, skuldre, ryg og hænder. Nu fjerner vi rengøringsmidlerne, de tunge gulvspande og gulvkludene, der skal vrides. Det er godt for de ansattes arbejdsmiljø, fastslår arbejdskonsulenten.

3 kommentarer til “Hjemmeplejen indfører ny effektiv rengøringsmetode” under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

3 kommentarer til “Hjemmeplejen indfører ny effektiv rengøringsmetode”

  • Ny rengøringsmetode??????. Nu fastslår en arbejdskonsulent,at der bli”r mere rent uden sæbe og med kun lidt vand,det tror jeg godt nok ikke på,når man har en spand sæbevand og en god klud,kan vandet blive godt snavset og så skifter man vand,hvordan kan mikroskopiske fibre ,få et beskidt gulv rent,med kun lidt vand,det kan da vist kun bruges i små by lejligheder,hvis det kan der:)

  • Steffen Pedersen

    Til Edel Sørensen:

    Denne nye rengøringsmetode virker utroligt godt og det siger fordi jeg bruge denne metode næsten dagligt når jeg er på arbejde i hjemmeplejen. Jeg er personligt meget glad for den da jeg er 184 cm. høj og derved er højere end de gameldags kosteskafter som mange ældre stadig har som kun går mig til midt på brystkassen, så efter bare en rengøring har jeg gerne ondt midt på ryggen af at stå på en meget belastende måde men med de nye skafter og gulvmopper så kan det hele klare uden at jeg skal bukke/gå ned i knæ for at tage gulvkluden. Og hvis vi ved at huset vi kommer til er meget stort så tager vi bare ekstra klude og mopper med så vi hele tiden har nok så vi sikre os at vi ikke bare skubber “møget” med rundt. 🙂

    God weekend.

  • Steffen Pedersen, Tak for dit svar. Det der undrer mig er,at hjemmehjælperen der viste mig de nye redskaber sagde,at man kun skulle bruge meget lidt vand,har selv et lignende system,men der er da vand man skal skylle moppen i,og derefter trykke noget af vandet af ,i en (dims) der osse sidder i spanden,der til hører en moppe m,teleskopskaft, som nemt kan komme i hjørner.Det system er JEG meget glad for.Kender meget til hjemmeplejen,da min Mor,96,har haft hjælp i mange år.

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Hjemmeplejen indfører ny effektiv rengøringsmetode' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER