Læs denne uges Finansbarometer lige her

Læs denne uges Finansbarometer lige her

13. september 2010 - kl. 11:51 - af

SaebyAvis bringer hver uge uge en analyse der er udarbejdet af Danske Markets Research, som er en afdeling af Danske Bank. Det er en uafhænging analyse der er henvendt til alle der interesserer sig for finansmarkedet, uanset hvilket pengeinstitut man benytter.

Eksportfremgang, forbrugsdvale og et par rekorder

Danmark
Der har været godt gang i de økonomiske nøgletal i den forløbne uge. I den positive boldgade var det værd at notere sig, at industriproduktionen fortsatte fremgangen i juli med en stigning på 1,4 % i forhold til juni, og siden bunden tilbage i september 2009 har vi oplevet en vækst på 16,4 %. Vi så også i samme måned en pæn fremgang i eksporten, som voksede med godt 5 %. En stor del af fremgangen kunne imidlertid tilskrives råstoffer og olieeksport, men grundlæggende er der ingen tvivl om, at eksporten har været i god form gennem de seneste måneder. Medvinden til industrien og eksporten synes dog at være på vej til at tage af, i takt med at den økonomiske genopretning på vores vigtigste eksportmarkeder mister fart. Det sker som følge af et mindre vækstbidrag fra blandt andet lagerudviklingen og finanspolitikken, og vi har også generelt set, at de ledende vækst-indikatorer peger mod noget lavere aktivitetsvækst i 2. halvår i forhold til 1. halvår 2010.
På forbrugsfronten var der knap så positive nyheder, da dankortomsætningen for august afslørede en nogenlunde sidelæns bevægelse i det private forbrug. Dermed ser det ud til, at de danske forbrugere fortsat lader sig tynge af den økonomiske usikkerhed, og at der er en risiko for, at det private forbrug kan skuffe for andet kvartal i træk.
Ellers var der også et par rekorder på nøgletalsfronten i ugens løb. Antallet af konkurser nåede et nyt rekordhøjt niveau, men der kan være lidt usikkerhed om sæsonkorrektionen, og det er fortsat vores forventning, at den pæne vækstfremgang i dansk økonomi på næsten 3 % over det seneste år snart vil begynde at smitte positivt af på konkurstallene. Endelig viste betalingsbalancen i juli et historisk stort overskud på næsten 85 mia. kroner set over de seneste 12 måneder. Det var femte måned i træk med ny rekord. Der er primært tale om triste forklaringer, nemlig at importen er faldet mere end eksporten, og at investeringerne er faldet mere end opsparingen. Den faldende opsparing dækker over stigende opsparing i den private sektor, som er mere end opvejet af et stort underskud i den offentlige sektor.

Renter
Korrektionen på de globale obligationsmarkeder fortsætter, og de lange renter er steget både i USA og Tyskland den seneste uge. Korrektionen har været drevet af en mere afbalanceret nyhedsstrøm fra USA og Kina. Efter en periode med svage nøgletal hen over sommeren ser vi nu tegn på en stabilisering. Det tyder på, at vi er vidne til en kontrolleret opbremsning og reducerer risikoen for en hård landing i den globale økonomi.
Fundamentalt set venter vi, at obligationsmarkedet fortsat vil være præget af opbremsningen i den globale økonomi. Udsigten til et fortsat fald i industriindikatorerne og kerneinflationen betyder derfor, at der kun er begrænset potentiale til en stigning i obligationsrenterne i 2010. Vi venter stort set uændrede obligationsrenter på tre måneders sigt.
På kort sigt venter vi imidlertid, at korrektionen i obligationsrenterne kan fortsætte. I den kommende uge vil der være fokus på detailsalget i USA, hvor vi ser en pæn chance for en positiv overraskelse.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Læs denne uges Finansbarometer lige her ' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER