Aktivitetsforeningen Rødder og Vinger kommer til Lyngså

Aktivitetsforeningen Rødder og Vinger kommer til Lyngså

12. september 2010 - kl. 5:56 - af

Aktivitetsforeningen Rødder og Vinger har indgået aftale med Værestedet og vil fra august 2010 sætte sit præg på aktiviteterne i Lyngså.

Vi er glade for endelig at have fundet et sted, hvor vi kan holde vore aktivitetsaftner. Et sted hvor vi kan have vores base, siger formanden Kurt Rasmussen, efter at der er givet håndslag med Værestedets Bestyrelse og en aftale om brug af faciliteterne i Lyngså er i hus.

Men hvem er Rødder og Vinger egentlig?

I 2004 blev der taget initiativ i Præstbro til at danne en forening, hvis formål det er at lave aktiviteter for hele familien. Fokus er på børn og unge, men sådan at også far og mor, og hvem der ellers har lyst, kan være med. I første omgang drejede aktiviteterne omkring levende fantasi rollespil, men det skulle snart vise sig, at der var plads til mere. Siden 2004 er udviklingen for foreningen gået stærkt. Blandt aktiviteterne i 2004 er fantasirollespil, historiske rollespil, gøglershow, ildshow, arbejdende værksteder, håndarbejde og meget mere. ”Vi arbejder konstant på, at foreningens medlemmer selv er med til at sætte rammerne for hvad vi skal lave”, siger formanden. ”Det er vigtigt for os, at foreningen udvikler sig i den retning og med de ting, som medlemmerne selv finder spændende”.  På den måde er det lykkedes, at samle omkring 140 medlemmer i alle aldre og omkring netop de aktiviteter der er ønske om at arbejde med. I år har foreningens store aktiviteter været deltagelse i uldfestival i Saltum, Middelalderdagene på Voergård Slot og Høstfest på Knivholt i Frederikshavn. I 2010 er det lykkedes at investere så mange penge, at foreningen er blevet mobil med en stor middelalderlejr, med telte, smedje, pilefletværksted og ikke mindst eget middelalderkøkken der kan lave mad til mere end 100 personer. Men det bedste af det hele er, at stort set alle deltager på den ene eller anden måde. ”Det gør foreningen til en levende og en spændende udfordring”.

I Lyngså kommer aktiviteterne først og fremmest til at dreje sig om de indendørs arrangementer, hvor foreningens medlemmer mødes til foredrag, aktiviteter hvor medlemmerne selv er med til at sy dragter, planlægge foreningens arrangementer og lave alle de ting, som skal bruges når vi er ude.  ”Men vi håber da også, at foreningen kan deltage i nogle af de lokale arrangementer, da tilknytningen til lokalområdet er en væsentlig del af vores arbejdsgrundlag”, siger formanden.

Vi har mange aktiviteter både ude og inde og vores store plan er, at vi kan finde et sted at samle det hele, men det har været meget svært. I Lyngså er det lykkedes at finde et sted, hvor langt det meste kan lade sig gøre og vi glæder os til at få indrettet os i lokalerne efter aftale med Bestyrelsen. Så vil tiden vise, om der er plads til at vi kan rykke resten, primært de udendørs aktiviteter, tættere på Lyngså.

Foreningen er åben for alle og skulle du have lyst til at se hvad foreningen arbejder med, er du velkommen til at stikke hovedet forbi en aften eller komme til et af vores udendørs arrangementer. Du kan læse meget mere om foreningen og aktiviteterne på www. Ragnos.dk.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer
Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Aktivitetsforeningen Rødder og Vinger kommer til Lyngså' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger