Kan det unikke fugleliv trække turister til?

Kan det unikke fugleliv trække turister til?

7. september 2010 - kl. 10:36 - af

Det spørgsmål besvares i en helt ny rapport, Toppen af Danmark har fået udarbejdet hos rådgivningsfirmaet Cowi. Den bygger på informationer indsamlet hos turister, lokalbefolkningen, fugleentusiaster og fugleeksperter.

Fuglenørderne, de passionerede og eventjagerne
Der findes flere typer af fugleturister og typer, som måske kunne blive fugleturister i Toppen af Danmark. Der er den entusiastiske ”nørdede” fuglekigger med kikkert og kamera, som drives af glæden og konkurrencen ved at spotte flest mulige sjældne fugle. Der er de passionerede fuglekiggere og de, som bare er glade for naturen og gerne vil have gode fortællinger og gode naturoplevelser. Endelig er der også eventjagerne, som bruger naturen som scene for oplevelser.

Rapporten deler turister op i grupper og beskriver, hvem de er og hvad de ønsker af deres ferie. Den fortæller også, hvordan man bedst kommer i kontakt med disse grupper.

Udvikling af fugleturisme
”Fugle alene gør det ikke”, er en af rapportens konklusioner. Der skal mere til. Hvis Toppen af Danmark skal tiltrække flere turister, bør der trækkes på alle oplevelsestilbud. Fugleoplevelser skal kobles sammen med andre tilbud, som f.eks. naturcoaching,  overnatning, mad, guidede ture, udlejning af grej osv. Hvis vi sætter fugleoplevelser ind i den ramme, så er der muligheder for at udvikle nye oplevelsestilbud for vores turister. Samtidig skal vi se på, hvilke grupper af fugleturister, vi vil satse på og rette vores produkter og tilbud mod dem.

En guldgrube af ideer for turismeerhvervet
Noget helt afgørende i rapporten er, at den tager fat på, hvordan dette kan gøres. Den giver mange ideer og anbefalinger til, hvor turismeerhvervet skal tage fat for at gøre brug af det potentiale, der ligger i det unikke fugleliv i det nordligste Jylland. ”Det er simpelt hen et idekatalog, som enhver, der har lyst, kan gøre brug af”, siger Børge Søndergaard, udviklingschef på Hjørring Bibliotek.

Børge Søndergaard er med i netværksgruppen ”Fugle og turisme”, som er nedsat af Toppen af Danmark  under helårsturismeprojektet Naturen+ . Gruppen arbejder med ideudvikling indenfor fugleturisme og  består af fugleinteresserede, folk fra turismeerhvervet og erhvervslivet, fugle- og naturorganisationerne. Rapporten er et redskab, gruppen vil gøre brug af til at videreudvikle ideerne.

Grib ideerne
”Det er en god rapport med meget konkrete forslag og anbefalinger. Næste skridt er at få turismeerhvervet til at gribe ideerne i rapporten og arbejde videre med dem. Det er et godt fundament for de, som gerne vil udvikle oplevelser for turister i vores område”, siger Lisbeth Derry, projektkoordinator hos Toppen af Danmark.

Rapporten kan læses på www.lysetsland.dk > Partnerforum  > Naturen+  > Aktiv i naturen – fugle

En kommentar til “Kan det unikke fugleliv trække turister til?” under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

En kommentar til “Kan det unikke fugleliv trække turister til?”

  • Hanne Mie Thomsen

    Selvfølgelig vil vi da kunne markedsføre vores landsdel med oplevelser i naturen. Vi har et af Europas bedste træksteder for vores rovfugle. En kæmpe oplevelse er det at sidde på Flagbakken og se når disse store majestætiske fugle samles og venter på gunstige vinde. Det er en hel unik opevelse, som mange af vores turister søger. Vi har alt her. Derfor er det en katastrofe at landbruget igen igen, spænder ben for gode projekter som kunne bidrage til at vores landsdel kunne få tiltrængt kapital. Jeg tænker især på Nationalpark Skagens Odde, som kunne være et aktiv, men som nu ser ud til at blive skrinlagt på grund af få mennesker som kun anskuer vores samfund ud fra egen interesse.
    Tænk i helheder og lad os sammen arbejde for at skabe udvikling på toppen af Danmark.
    MVH Hanne Mie Tthomsen

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Kan det unikke fugleliv trække turister til?' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger