Jørgen Tousgaard – vil have sag prøvet hos tilsynet

Jørgen Tousgaard – vil have sag prøvet hos tilsynet

1. september 2010 - kl. 0:13 - af

Byrådsmedlem for Socialdemokratiet, vil have sag omkring Frederikshavn Kommunes ansættelse af ny centralforvaltningsdirektør afprøvet hos Statsforvaltningen Nordjylland.

Læs Jørgen Tousgaard’s brev til “Tilsynet for kommunerne” her:

Manglende overholdelse af regler for ansættelse samt procedure ved afstemning

Frederikshavn Byråd vedtog den 25. august 2010 med stemmerne 17 for, 13 imod at ansætte ny centralforvaltningsdirektør. Denne afgørelse indbringes hermed for Tilsynet med kommunerne med følgende motiverende begrundelse.

Stillingen som direktør for Centralforvaltningen blev ledig den 1. januar 2010, da den daværende direktør fratrådte. Stillingen har siden været besat ved konstituering af personalechefen – ansvaret for økonomifunktionen har i samme periode været varetaget af kommunaldirektøren.

Kommunaldirektøren indstillede til byrådets beslutning den 25. august, at den hidtidige personalechef ansættes i stillingen som direktør for centralforvaltningen med virkning fra den 1. september. Ansættelsen er sket uden opslag af stillingen.

Min primære anke går på, at stillingen som direktør sker uden opslag, hvilket jeg anser for i strid med almindelig gældende regler – jf. Ombudsmandens udtalelse i sag vedrørende Københavns kommune hvoraf det fremgår:

”Det er et grundlæggende krav ved besættelse af stillinger i det offentlige, at ansættelsesmyndigheden skal søge stillingen besat med den ansøger, der efter en samlet vurdering må anses for bedst kvalificeret.

Som grundlag for beslutningen om at ansætte den bedst kvalificerede ansøger må myndigheden effektivt søge at tiltrække et bredt felt af ansøgere til stillingen. For at nå dette mål er det af betydning, at myndigheden på en effektiv måde opslår den ledige stilling således at eventuelle ansøgere bliver bekendt med stillingen, at interesserede kandidater til stillingen får en rimelig frist til at indgive en ansøgning, og at egnede ansøgere indkaldes til en samtale”

Yderligere er direktørstillinger i kommuner som udgangspunkt tjenestemandsstillinger, hvilket betyder at stillingerne jf. tjenestemandsregulativet skal slås offentligt op. Jeg mener ikke, at en ansættelse på overenskomstvilkår – som i det konkrete tilfælde – friholder stillingen for opslag jf. regelsættet i tjenestemandsregulativet.

Det skal tilføjes, at kommunens Hoved-MED den 11. juni 2009 har vedtaget følgende:

”Alle ledige stillinger i Frederikshavns Kommune, der ønskes genbesat eller nybesat, skal opslås. Opslag af ledige stillinger skal ske for at tiltrække flest mulige kvalificerede ansøgninger til stillingerne. Et bredt kvalificeret ansøgerfelt sikrer kvalitet i ansættelserne. Stillingerne skal opslås i de for stillingen relevante medier. Beslutning om hvilke medier der er relevante for de pågældende stillinger ligger i den enkelte afdeling”

Denne aftale er heller ikke overholdt. Det skal tilføjes, at der ikke er overensstemmelse mellem funktionerne i den konstituerede stilling og den tilbudte stilling, da økonomifunktionen i konstitueringsperioden var tillagt kommunaldirektøren.

Det er min klare overbevisning, at disse klare overtrædelser af såvel lovgivning, tjenestemandsregulativ som MED-aftale må betyde, at Byrådets beslutning er ugyldig.

I forbindelse med forhandlingerne i byrådet stillede jeg følgende motiveret ændringsforslag:

  • At indstillingen fra kommunaldirektøren afvises, da reglerne om opslag ikke havde været fulgt – subsidiært.
  • At sagen udsættes med henblik på, at der indhentes et juridisk responsum fra KL’s personaleadministrative kontor, der afdækker lovligheden af indstillingen

Borgmesteren afviste at sætte dette ændringsforslag til afstemning – på trods af, at forslaget er mest vidtgående. Afvisningen skete alene med henvisning til borgmesterens ret til at lede mødet herunder at bestemme rækkefølgen af ændringsforslag. Denne afgørelse vil jeg have afprøvet ved tilsynet.

Med venlig hilsen

Jørgen Tousgaard

Byrådsmedlem for Socialdemokratiet

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Jørgen Tousgaard - vil have sag prøvet hos tilsynet' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger