Spejderlivet fylder rygsækken med oplevelser

Spejderlivet fylder rygsækken med oplevelser

31. august 2010 - kl. 11:58 - af

Som altid har sommeren budt på gode og mindeværdige oplevelser for KFUM og K. Spejderne i Hørby. I år var de ældstes lejr speciel spændende, da de var på Korpslejr ved Skive med 15.000 andre spejdere.

En lejr som denne byder på mange oplevelser, men her er hvad Mathilde Aarup oplevede som det allerstørste: ”Jeg tror, jeg synes det bedste på hele Korpslejren var afslutningslejrbålet, hvor en spejder fra hver af de deltagende lande gik op på scenen, sagde deres land og ordet “fællesskab” (på deres eget sprog). Dette startede med en dansk spejder, der sagde; “Danmark, – fællesskab”. Og derefter kom en spejder af gangen – og ja, der var jo mange lande med, så det tog lidt tid, men det var meget intenst. Dette var en stor oplevelse, da man pludselig følte sig som en del af noget meget, meget stort – som en Korpslejr jo er. Derefter spillede de Michael Jacksons – “We are the world”, hvor det ligesom blev slået helt fast, at vi alle kæmper for det samme – Det gode fællesskab i verden. Dette var en meget stor og smuk oplevelse!”

Spejderne deltog også i forskellige “Mega-aktiviteter”, oplevede Stand-up, koncerter med bl.a. Niarn og The Dreams og lavede selvfølgelig hver dag mad over bål, huggede brænde og andre obligatoriske spejderaktiviteter. Onsdag var Hørby-spejderne på forskelige ture – eller hike, som det hedder på spejdersprog. En gruppe skulle deltage i See-City, et meget spændende project, hvor de selv byggede tømmerflåder af solide materialer og bageefter blev alle tømmerflåderne sat sammen til en by på vandet, med toiletter og hvad man ellers har brug for. Her skule spejderne overnatte, men desværre regnede og blæste det en del og mange blev våde og kolde, og det hele blev faktisk så kaotisk, at mange måtte evakueres – også Hørby Gruppen.

KFUM-spejderne I Danmark har 100 års jubilæum i år og det blev makeret på Korpslejren. Bl.a. med et stort dannebrogsflag dannet af alle lejrdeltagerne med et rødt eller hvidt A-4 ark I hånden.

9 dage var de 40 spejdere fra 11 år og opefter afsted og vendte hjem med en rygsæk fuld af beskidt tøj – og dejlige minder!

De yngste spejdere 1.- 4. kl. var på sommerlejr på Lynggården ved Elling i den første uge i skolernes sommerferie. Temaet var “Riddere”, og der blev fabrikeret våben og kostumer, og så fik fantasien ellers frit løb og der blev kæmpet og leget. En leder, der også deltager I Middelalederdagene på Voergaard Slot, havde medbragt “rigtigt” riddertøj!

Det gode vejr lagde op til fodbold-, rundbold- og vandkampe! Og også en tur I bølgen blå efter gudstjeneste I Strandby.

Juniorernes oplevelser var måske ikke så ekstreme som de store spejderes, men også de havde en rigtig dejlig lejr.

Nu har hverdagen meldt sig og hver mandag og onsdag, mødes en stor flok Spejdere og nyder spejderlivet og hinanden. For det vigtigste ved at være spejder er nu fællesskabet! På fredag d. 3. sept. kan man møde dem til Open By Night I Hørby, hvor de viser nyindskøbte telte frem sponseret af Vendsyssel Sparekasse.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer
Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Spejderlivet fylder rygsækken med oplevelser' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger