Åbningstider i daginstitutionerne skal ændres

Åbningstider i daginstitutionerne skal ændres

30. august 2010 - kl. 16:06 - af

Udvid åbningstiden i daginstitutionerne og nedbryd antallet af lukkedage. Sådan lyder kravet fra HK og Dansk Erhverv, der nu vil have møde med kommunerne.

De korte åbningstider i daginstitutionerne gør det umuligt at få hverdagen til at hænge sammen.

Arbejdsgivere og lønmodtagere er enige om, at de nuværende åbningstider ikke giver folk med skæve arbejdstider mulighed for at skabe balance mellem familie- og arbejdsliv.

“Samfundet beder jo om, at medarbejderen er mere og mere fleksibel. Ændringer i lukkeloven vil forstærke udviklingen yderligere hen imod et samfund, hvor vi arbejder på alle mulige og umulige tider af døgnet og ugen. Daginstitutionerne er derfor nødt til at afspejle denne udvikling” siger Jørgen Hoppe – formand for HK Handel.

Laurits Rønn, der er formand for Dansk Erhverv siger, at de korte åbningstider i daginstitutionerne især er et problem for ansatte i detailhanden og hotel- og restaurationsbranchen.

“Det er meget tankevækkende, at på trods af at ansatte i serviceerhvervene arbejder i weekenden, er der kun 6 kommuner i landet, der har lørdagsåbne institutioner. Kun København og Aalborg har søndagsåbne institutioner”, siger han.

40% af landets institutioner havde sidste år 10 eller flere lukkedage og meget få institutioner har åbent fra kl. 6 til kl. 18.

Kilde: Avisen.dk

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer
Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Åbningstider i daginstitutionerne skal ændres' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger