Smart – Parat – Svar – Quiz for 7. klasser

Smart – Parat – Svar – Quiz for 7. klasser

21. august 2010 - kl. 3:12 - af

Sæby Bibliotek lægger hus til Smart – parat – svar. -en supersej, sjov, skør og svær quiz for alle 7. klasser til oktober 2010. Som resultat af en gedigen succes i 2005, 2006, 2007, 2008 og 2009 er Smart-parat-svar-quizzen igen i år og næste år med i Læselystkampagnen, der er et storstilet samarbejde mellem Kultur-, Undervisnings- og Velfærdsministeriet. Læselyst har børn som målgruppe, og kampagnen sætter fokus på den gode oplevelse, den gode bog og den gode læser.
Smart-Parat-Svar henvender nu sig til alle landets 7. klasser. En af klasserne ender med at blive Danmarksmester i Smart-Parat-Svar.
Sæby Bibliotek lægger hus til den indledende runde, der foregår den. 7. oktober. Alle 7. klasser opfordres til hver især at stille med et hold bestående af 5 elever. Tilmelding foregår senest den 17.september til Merete Trap på telefon 98 45 93 00 eller e-mail: metr@frederikshavn.dk.

Fra Andeby til Ringenes Herre

Ideen med Smart-Parat-Svar er, at ”Den gode læser” sættes i spil som en rollemodel, der allerede har slået ørerne ud for den videns- og oplevelsesrigdom, der er i bøgernes verden. Tanken er at lade disse unge være attraktive rollemodeller for deres jævnaldrende. De unge får chancen for at ”være på” og vokse i en selvforståelse, der viser, at det er sejt at læse, at vide noget og at være smart på øverste etage.
Litteraturen er grundlaget for quizzen. Det gælder både skøn- og faglitteratur. Quizzen bygger også på formidling af litteratur via andre medier som spil, Internettet, manualer etc. Det overordnede mål med projektet er at fremme og fastholde større børns læselyst i et bredt perspektiv.
Sidste års quiz rummede mere end 1200 spørgsmål fordelt på 20 kategorier. Blandt kategorierne var Harry Potter, Ringenes Herre, Andeby, krimier, sange, dyr, Star Wars, rim og remser. I år vil der være mindst lige så mange spændende kategorier.

Læs mere på www.smartparatsvar.dk

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Smart – Parat – Svar – Quiz for 7. klasser ' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER