Børnefest i Voerså søndag 15. august

Børnefest i Voerså søndag 15. august

12. august 2010 - kl. 0:12 - af

Alle børn er velkomne til at deltage, i de mange gratis aktiviteter – uanset hvor man kommer fra.

Voerså Borgerforening har, de sidste mange år afholdt ”Børnefest og Kræmmermarked” på lystbådehavnen i Voerså. I år er ingen undtagelse, og som der plejer, er der mange gratis aktiviteter for børn.

Dagen starter 10.00. Her kan man blive kørt i hestevogn fra den gamle krogrund til lystbådehavnen, og har man lyst til at sejle derud, stiller man bare op, på den gamle fiskerihavn. Begge aktiviteter er selvfølgelig gratis, og turene køres og sejles frem og tilbage, den første time.

En nytænkning fra borgerforeningen er Bogbussen, der stiller op for første gang på lystbådehavnen. Herfra sælges der masser af bøger til spotpriser.

Mon ikke de ansvarlige har opdaget, at det denne dag er børnene, der satses på, så der burde være et hav af især børnebøger med i bogbussen?

Årets sødeste kæledyr kåres

Efter frokosten skal årets sødeste og dejligste kæledyr kåres. Børnene opfordres til at møde op med både hunde, katte, kaniner, burfugle, heste, ponyer, marsvin, får, geder samt andre dyr. Børnene skal have styr på sine dyr – måske i samarbejde med forældre. Ingen af de deltagende kæledyr må være aggressive over for mennesker eller dyr.

De strenge dommere stiller spørgsmål om race, fodring og pasning samt luftning af dyrene. Et godt tip til børnene er, for at kunne score ekstra point hos dommerne, at eventuelle bure, trækvogne og andet opholdsmateriale til dyrene er flot malet eller pyntet med sløjfer og naturmaterialer. For at kunne deltage i konkurrencen, der har flotte præmier, skal man være på pladsen senest 13.00.

Også masser at kigge på for voksne

Børnefesten starter 10.00 og slutter 16.00. Det er ikke kun for børn det hele, der er skam også masser af ting og sager, som de voksne kan kigge på.

Hele dagen er der Kræmmer- og Trailermarked på pladsen, krible krable i bassiner hvor børnene kan låne net og spande, så de selv kan fange søstjerner, småfisk, krebs og andet småkravl fra marsklandet lige udenfor lystbådehavnen. En børnekonkurrence med flotte præmier hvor børnene skal sætte ring om det rigtige svar. Spørgsmålene er ikke sværere, end alle børn skulle have en chance for, at finde frem til det rigtige svar. Herudover er der en stor hoppepude og salg af amerikansk lotteri.

Det er ikke nødvendigt at medbringe madpakke eller spise hjemmefra. På pladsen sælges kaffe og kage, sodavand, øl, pølser med brød samt pandekager der er fremstillet efter en gammel middelalderopskrift – og de smager herligt med syltetøj, skulle vi hilse og sige.

På Kræmmer- og Trailermarkedet er der endnu få ledige pladser. Standpladserne koster kun en halvtredser. Tilmelding kan ske til Voerså Borgerforenings formand, Rigmor Sørensen, på telefon 98 46 07 07, mobil

61 70 72 07 eller e-mail rds@mail.dk

På lystbådehavnen er der masser af plads og gode parkeringsmuligheder – gratis vel at mærke.

Måske en ekstra oplevelse?

For få dage siden var der omkring 50 cm vand i marsklandet udenfor lystbådehavnen. Vinden var 6 – 7 sekundmeter, og fra den rigtige retning, hvilket var ideelt for kitsurfing. 12 kitsurfere havde fundet det lave vand velegnet til at udfolde denne sport.

En opvisning af denne art på vandet kan man ikke annoncere med, da det absolut er afhængig af vind og vindretning. Hvis vejret arter sig, har kitsurferne lovet at komme igen for at træne og øve. Hvis det skulle ske, er der både vandgang og kolbøtter i vandet at vente?

Alle de viste fotos, udover kitsurferne, er fra sidste års Kræmmer- og Trailermarked, hvor vejrguderne ikke helt artede sig som forventet.

Tekst og fotos Cille Strøm

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Børnefest i Voerså søndag 15. august' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER