Glade Sommerdage i Sæby for 10. gang

Glade Sommerdage i Sæby for 10. gang

1. august 2010 - kl. 0:32 - af

I 2001 da Sæby Kommune var det daværende Nordjyllands Amts første kulturkommune, startede Kulturelt Samråd en tradition med levendegørelse af 1880-ernes Sæby med musik og skuespil, dans, arbejdende værksteder og mad og drikke. ”Glade Sommerdage” blev titlen efter Hans Lyngby Jepsens roman af sammen navn. Musikkorps Sæby, Fladstrand-spillemændene, Sæby-Scenen har sammen med en masse frivillige været de faste aktører i haven bag Clasens gård i Algade. Således også i år, hvor festlighederne finder sted søndag den 8.august fra først på eftermiddagen til først på aftenen, hvorefter flaget på havnen bliver spillet ned for sidste gang for i år, med koncert af både Musikkorps Sæby og hvor 9 trompetister fra korpset og Sæbygarden spiller flaget ned.

I år vil der være nogle nyheder idet hele Sæbys bydreng Axel vil være på plads med en bod. Orla Hansen fra Skæve vil have en arbejdende stand med lædervarer og der vil være nogle forskellige håndarbejder.

Sæby Borgerforening vil være på plads med forskellige aktiviteter, og bageren fra Gl.Ålborg vil sælge gammeldags brød, lige som Sæby Museumsforening vil sælge kaffe og kage. Senere vil fru Brasen åbne for salg af aftensmad. Der vil være hestevognskørsel mellem Sæby Havn og Sæby Museum. Museet har åbent med udstillingen ”En dejlig dag i Sæby”.

Igen i år vil der være en hatte-konkurrence, hvor den smukkeste sommerhat udvælges og præmieres.

Hele eftermiddagen vil der være musik, i haven , på Sæby Å og i trætoppene, og der vil også være danse-undervisning ved enkefrue og danselærerinde Mathiesen alias Anne Gigger. Her spiller Fladstrand-spillemændene til.

Der er gratis adgang til arrangementet, som finder sted i de fantastiske rammer i Museumshaven ned mod Sæby Å. Sponsor er Kulturelt Samråd og Sæby Bibliotek er tovholder på planlægningsarbejdet af dagen.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Glade Sommerdage i Sæby for 10. gang' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger