Grøn ledelse er lig med sol og besparelse

Grøn ledelse er lig med sol og besparelse

27. juli 2010 - kl. 0:46 - af

Trods sommervarmens skred i planlægningen skinner solen nu for alvor på Sæby Svømmebad.

Her, den sidste del af industriferien arbejdes der med den endelige optimering af det 400 m2 store solvarme anlæg på Svømmebadets tag.

Med et par hurtige klik på mobilen kan Jeppe Jacobsen den Adm. leder af Sæby Svømmebad direkte overvåge produktionen af solvarme, som viser at solfangeranlægget på sine første tre funktionsdage allerede har produceret 3,9 Mwh og i øjeblikket producere 329W pr m2 eller hvad der svarer til 140 stk. el radiatorer.

Kim Kupetz, svømmebadets tekniske chef er stadig i gang med at optimere anlægget, selv om Kim Kupetz allerede befinder sig midt i en forældre barselsperiode, har den omsorg han har lagt i dette projekt også haft karakter af at være hans barn.: udtaler Jeppe Jacobsen

Solvarme kan blive et muligt nyt vindmølleeventyr for Danmark, Jeppe Jacobsen har privat også valgt at skifte oliefyret ud men et solfangeranlæg.

Målet med en grøn svømmehal er jo også at få andre til at tænke grønt. Ved selv at installere et anlæg håber jeg at kunne vise at fordelen ved solvarme ikke kun er forbeholdt store virksomheder og kæmpeanlæg men at vise at den enkelte borger også selv kan gøre en forskel.

Jeg håber at svømmebadets projekt vil få så meget omtale at også andre nye men også eksisterende private og offentlige bygninger vil få øje for solvarmen.

I Danmark er salget af solfangeranlæg stadig langt efter gennemsnittet i EU. Primært skyldes dette efterslæb manglende viden hos boligejere og rådgivere, herunder installatører.

I Østrig har man frem til år 2020 satset stort på solvarme, hvor der bl.a. er frigivet 40 mio. euro til information og 1,15 mia. euro til støtte for installationer på eksisterende bygninger. Tal fra Dansk Solvarme Forening

Dansk Solvarme Forening foreslår desuden at der indføres et grønt skattefradrag for private og et særligt grønt fradrag virksomheder der laver grønne forbedringer af bygninger, og på den måde følge lignende fradragsordninger i USA, Frankrig og Italien.

Selv tiden ikke er til at politikkerne ligefrem vifter med fradrag til virksomhederne, er der heldigvis hjælp at finde til private installationer, som f.eks skrotditoliefyr.dk.

Og det er i hvert fald et skridt i den rette retning slutter Jeppe Jacobsen.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Grøn ledelse er lig med sol og besparelse' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER