Hus med ænder i haven og duer i slaget

Hus med ænder i haven og duer i slaget

25. juli 2010 - kl. 12:57 - af

En herlig blanding at have i haven. Denne blanding findes hos Karsten Larsen på Åhavevej i Voerså.

Karsten bor klods op ad åen med en dejlig have, der skråner ned mod åen. For et stykke tid siden etablerede Karsten en flot lille sø i haven med diverse vandplanter. Midt i søen satte han et hus til ænderne at ruge i. Knap var huset sat i søen, inden der var gevinst, og andemor var flyttet ind. Da Karsten gik i seng lørdag 24. juli, lagde han mærke til skaller i reden, og søndag morgen ringede han og fortalte, at nu var der ni ællinger i søen sammen med andemor.

Herefter var det af sted med kameraet, og det lykkedes, at få billeder inden andemor bestemte sig til at gå i åen, der ligger bare fem meter fra søen. Billedet blev taget, og en halv time efter var andemor gået i åen sammen med sine ællinger.

Der er noget i luften

Man kan spørge sig selv, hvad det er, der er så spændende i luften – sikkert mange ting. Alt imens der blev taget billeder af andemor, gik Karsten konstant at kiggede op i luften, og nu kommer forklaringen.

– Jeg er brevduemand, og der flyves i denne weekend fra Giesen i Tyskland, Emmen i Holland og fra Åbenrå.  I alt har jeg tretten duer med, og i går havde jeg den glæde at blive regionsmester. Regionen deler hele Jylland i nord og syd, så jeg er vældig stolt over dette mesterskab. Flyvesæsonen er endnu ikke færdig, og indtil videre har jeg også haft et par sektionsvindere. Sektionen går fra Hobro i syd til Ålbæk i nord, fortæller Karsten, alt imens han brokker sig over, der mangler endnu fire duer, der endnu ikke er kommet hjem til slaget.

Alt imens Karsten Larsen går og småbander over de manglende fire duer, og konstant har næsen rettet opad, dapper andemor og alle ni ællinger ned til åens skrænt. Fra skrænten og ned i åen er der en meter, men det betyder ikke noget. Andemor hopper i vandet og kalder, og vupti en efter en hopper ællingerne ned i åen til hende. Da alle var samlet, slog andemor et par veltilfredse slag med halen og svømmede op i skoven.

Samtidig kommer der et par glædesudbrud fra Karsten oppe ved dueslaget. To af de manglende duer har endelig indfundet sig.

Fotos og tekst Cille Strøm.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Hus med ænder i haven og duer i slaget' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger