Øksedal 2010 – Venner, Verden og Virkelighed

Øksedal 2010 – Venner, Verden og Virkelighed

23. juli 2010 - kl. 19:47 - af

Korps- og Fejdelejr med udfordringer til både venstre og højre hjernehalvdel hos Østervrås baptistspejdere.

40 spejdere fra Østervrås kreds deltog i årets sommerlejr på Øksedal ved Nibe, hvor vinderen af den årlige spejdefejde også skulle findes.

Aktiviteterne var mange og alsidige, og kunne vælges patruljevis. Lav en tre retters menu over bål med fisk, kylling og valgfri dessert. Det gav store udfordringer til kreativiteten med brug af alternative tilberedningsmetoder, og til slut kunne hver patrulje nyder deres egne menuer.

Himmelstigen gik til svævebanen i opgaven, der havde fået titlen Aktiviteter mellem himmel og jord. Altså, ingen må røre jorden – ikke en opgave for folk med nervøse maver.

Opfindelser, videnskab og byg var endnu et emne, hvor det gjaldt om at eksperimenterer med alle mulige ting. Bl.a. blev der fremstillet vuvuzelaer af genbrugsmaterialer.

Årets hike kunne være GPS-hike, Naturhike – følge et vandløb. For begge gjaldt at der skulle laves mad og overnattes i bivuak under åben himmel.

En kreds fra Tyskland deltog i lejren og mange forsøgte sig med deres bedste skoletyske, men blev rimelig forvirrede da der blev svaret tilbage på engelsk. Ellers blev der gjort flittigt brug af tegn og fagter kombineret med enkelte lyder, som viste sig også at føre til en slags kommunikation.

Østervråspejderne havde fået plads i underlejren – Kærren, sammen med spejdere fra Odense, Esbjerg, Århus, Østhimmerland, Mosbjerg og Sæby. Opbygningen af lejren var et kapitel helt for sig selv. Alle lagde sig i selen for så iderig og fantasifuld en opbygning som muligt, naturligvis med brug af naturens egen energi i stor stil. Lejren varede fra lørdag til lørdag. Udover opbygning og nedtagning var der tre dage med aktiviteter og to dage med hike. En helt igennem dejlig lejr med stort udbytte på udfordringer og oplevelser. Kig også ind på hjemmesiden www.dbs.dk

Spejderne i Østervrå er klar til nye spejderfærdigheder igen mandag den 16. august.

ÅB

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Øksedal 2010 - Venner, Verden og Virkelighed ' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER