Der trækker mørke skyer op om Nellemanns Have

Der trækker mørke skyer op om Nellemanns Have

22. juli 2010 - kl. 0:04 - af

Byrådet i Frederikshavn Kommune vedtog i forbindelse med spareplaner for det kommende år helt at fjerne tilskud til Nellemanns Have.
I år modtager haven et tilskud på kr. 336.000. De fleste penge går tilbage i kommunekassen, idet projekter i haven, der kræver større maskinkraft end hakkejern, rive, spade og buskrydder m.m., bliver udført af kommunens folk og maskiner. Der bliver trukket for både mandetimer og maskintimer. Derudover går pengene til den almindelige vedligeholdelse som græsslåning m.m., samt de ting Nellemanns Haves Venner har brug for til deres frivillige arbejde i haven.

Vi har stor forståelse for, at kommunen skal spare. Vi vil også kunne leve med, at tilskuddet til Nellemanns Have bliver beskåret de næste par år, men at de skærer det væk 100%, har vi svært ved at acceptere. Frederikshavn kommune har støttet os økonomisk i 3 år, så det er lykkedes os i samarbejde med kommunens folk at skabe et attraktivt sted, hvor rigtig mange gæster nu lægger deres tur forbi. Der bliver holdt klubmøder af forskellige slags også med spisning, familiesammenkomster, vi har rigtig mange guidede ture, mange foreninger har udflugter til Nellemanns Have. Haven er et attraktivt sted for dagplejemødre i området. Det er også stedet, hvor folk går hen for at få ro, tid til fordybelse, nyde både dyr og blomster og træer.

Men allervigtigst, det er Nordeuropas største samling af paradistræer. Den skal vi bevare og videreudvikle.

Vi vil efter sommerferien invitere politikkerne op i haven, så de ved selvsyn kan se, hvilket pragtfuld sted kommunen har her og håber på den måde, at vi kan overbevise dem om, at de er nødt til at bevilge penge til os.

Vi har helt konkret brug for græsslåning, strøm og vand til mandskabsvogn og toilet, herunder tømning af affaldssække i haven og spildevandstank, benzin og vedligeholdelse af havetraktor og øvrige redskaber.

VI KNOKLER FOR NELLEMANNS HAVE OG HÅBER BYRÅDET I FREDERIKSHAVN KOMMUNE VIL ARBEJDE SAMMEN MED OS.

Med venlig hilsen
Bestyrelsen
Nellemanns Haves Venner
Birthe Andersen

2 kommentarer til “Der trækker mørke skyer op om Nellemanns Have” under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

2 kommentarer til “Der trækker mørke skyer op om Nellemanns Have”

 • Da min familie og jeg i aftes hørte at man fra næste år, vil fjerne tilskuddet på 336.000, fra Nellemanns Have, var reaktionen forbløffelse..!
  Som byråd virker man jo ikke særlig seriøs i sine overvejelser, når man med den ene hånd kan medvirke til en stor renovering, der hensigter til en fremtid, hvor man håber på at haven bliver den store turistmagnet som den hidtil har været, og med den anden hånd, forsøger at vælte samme projekt..?!
  Som Sæby-borger føler man sig totalt svigtet af de Sæby-politikere, der er sat til at forvalte bl.a vores by’s kulturperler, og som åbenbart ikke foretager sig en disse..!!
  En normalt engageret lokalpolitiker, ville ikke have været med til at godkende det kolossale og bekostelige renoveringsarbejde på Frederikshavn Rådhus, og så samtidig lade f.eks sådan en perle som Nellemanns Have, få lov at “betale”..!
  Hvis ikke disse lokalpolitikere sidder med røde ører i dag, vil jeg tillade mig at kalde det for ligegyldighed overfor deres ansvar..
  Vil lige slutte af med, at der garanteret ikke er mange af Frederikshavner-politikerne der nogensinde har sat deres ben i denne dejlige og også imponerende have. Det er nemt at have en mening, uden at skulle forholde sig til den…

 • Jamen Jamen er dette ikke typisk for de kære politikere, jeg vil med garanti holde på at hvis haven havde lagt i Frederikshavn, så var tilskudet ikke blevet rørt med 1 kr. For i Frederikshavn skal man jo bevarer de flotte kulturelle perler (hvis de har nogen) i forhold til de adskillige smukke vi har her i Sæby, det er jo ikke i Sæby man kan sidde og gotte sig over de tiltag man forsøger at lave på rådhuset, nej men dem man laver i Frederikshavn, kan de kære politikere med stolthed sige ” SE HVAD VI GØR FOR VORES BY” Jeg vil mene at de der vedtager dette er total blinde for vores BY.

  MVH
  Arne Skriver

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Der trækker mørke skyer op om Nellemanns Have' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger