Endnu en spændende motorsportsfestival i vente

Endnu en spændende motorsportsfestival i vente

20. juli 2010 - kl. 0:39 - af

Torsdag d. 29. juli kl. 14.00 slår Frederikshavn-Sæby Autosport dørene op til 3 dage med fart, spænding og motorsport i verdensklasse, når den årlige motorsportsfestival på Ørnedalsbanen ved Sæby sættes i gang.

Igen i år er mere end 250 kørere fordelt i klasserne Folkerace, Crosskart og Rallycross tilmeldt.

Lige som de tidligere år har Frederikshavn-Sæby Autosport lokale kørere med i kampen om DM guld.

I Folkerace klasse 1 ligger Camilla Trærup bedst placeret i kampen om DASU mesterskabet. Camilla ligger dog kun få point foran klubkammeraten Dennis Steffensen fra Frederikshavn,

Både Camilla Trærup og Dennis Steffensen har ry for at være hurtige på Ørnedalsbanen, og vil uden tvivl være at finde i lørdagens A finale.

I Folkerace klasse 2 skal vi hilse på endnu en Steffensen. Denne gang er det den førende i DASU mesterskabet for Klasse 2, nemlig Jens Steffensen. Udover at være far til Dennis Steffensen kører de begge i Audi. Dennis Steffensen har dog tidligere i 2010 stillet op i Mitsubishi, men mon ikke Audi’ en bliver fundet frem til årets festival. Det bliver spændende at følge med i denne far – søn kombination.

Udover Jens Steffensen ligger Jesper Christensen i Ford Escord godt rangeret i mesterskabet. Jesper har lavet utrolige gode resultater på banerne i år, og vil uden tvivl være med fremme.

Crosskart sæsonen har igen i år været yderst spændende. Frederikshavn-Sæby Autosport sidder på størstedelen af dette felt.

Her vil der være deltagere helt ned til 7 år, i klassen Mini.

I Mini klassen stiller bl.a. Magnus Jensen op med 120 ccm totakt og Tobias Daarbak i 270 ccm firetakt. De to drenge har tidligere kørt mod hinanden på både Nysumbanen og Ørnedalsbanen.

Begge karter er droslet til 60 km/t hvilket sætter krav til kørestilen.

I 125 ccm ligger Emil Kristensen godt med i toppen. Emil var indtil 5 afd. den mest vindende 125 ccm kører. Emil er særdeles hurtig på Ørnedalen, og en sejr på Ørnedalen kan være med til at bringe Emil tilbage til teten om mesterskabet.

I 250/500 ccm klassen har Frederikshavn-Sæby Autosport Kim Klitlund i ringhjørnet. Kim har i år kørt utroligt stabilt og ligger samlet nummer to i mesterskabet. Udover Kim Klitlund har klubben en særdeles overraskende kører med på listen. Dette er ingen ringere end den tidligere DTC kører Leon Sørensen, som har taget udfordringen og gået over på offroad siden i 2010. Leon har overrasket med pladser på skamlen til samtlige løb han har kørt, og startede sin karriere med en sejr på Nørlundbanen. Selvom Leon ikke har kørt de to første afdelinger ligger han nu oppe som nummer fire i det samlede mesterskab. Der er ingen tvivl om Leons vinder potentiale til festivalen.

I Rallycross klasse 5, som er klassen for standard biler, men motor fra 0 – 1600 ccm er Daniel Svenningen tilbage efter en tid ude af gamet med en skadet hånd. Daniel er debutant til Rallycross i 2010, men har på trods af dette været godt med fremme. Daniel er også udtaget til DASU’s elite projekt.

I Rallycross Division 1A, hvilket er tunede biler med motorer fra 0 – 1600 ccm ligger unge Rune Staudt fra Brønderslev i sin lyn hurtige Citroen C2 nummer 3 i det samlede mesterskab. Rune ligger kun 3 point fra den regerende mester Jacob Schnoor. Jacob Schnoor er altid hurtig på Ørnedalen, men Rune Staudt har gennem de sidste par løb vist flotte fremskridt, og var i absolut storform ved sidste løb på Nisseringen. Hold derfor øje med Rune Staudt, som kører med nummer 103 på døren.

I Division 2, som er tunede biler fra 1600 – 2000 ccm har Frederikshavn – Sæby Autosport hele tre kørere liggende i top 5.

Som førende ligger den Danske Mester fra både 2008 og 2009, Rasmus Nielsen i sin Honda Civic. Rasmus vandt sit trejede løb i 2010 på Nisseringen, og må anses for at have selvtiliden i top.

Den Danske vice Mester Dennis Christensen for 2009, er igen i år med i kampen om DM guld. Dennis har i år fået adskellige opgraderinger i sin Peugeot 306, og vil uden tvivl også være en potentiel vinder. Dennis Christensen er desuden også med i DASU’s trup for talentudvikling.

Den sidste af klubben kørere, som ligger i top 5 i Division 2, er den erfarne Søren Rud Jensen.

Søren er en af de kører, som har været med i rigtig mange år, og har altid et godt resultet med sig fra Ørnedalen. Søren har desuden en lidt special bil, nemlig en frisk lille Rover. Bilen kombineret med en dygtig chauffør, gør et godt stykke arbejde, og ligger utroligt stabilt på banen. Hold derfor øje med Søren og han Rover, men startnummer 216. Søren ligger desuden A point med klubkammeraten Dennis Christensen, så de to har helt sikkert noget som skal afgøres.

I Supernational med biler over 2000 ccm, ligger 2 lokale kørere og slås om teten. Begge har været indehaver af føringen af mesterskabet i 2010.

Her snakker vi om fædrene til de to Mini crosskart kørere, nemlig Troels Daarbak i sin Volvo S40 Evo og Robert ”Raket” Jensen i sin Opel Astra. Der er kun 7 point mellem de to klubkammerater, og hele sæsonen igennem har de nappet points fra hinanden.

Troels Daarbak vandt sidst løb, som blev kørt på Nisseringen og er for tiden utroligt hurtigt kørende, men Robert blev bedst placeret af de to, sidst de mødes på Ørnedalen, så intet er afgjort før de har passeret det ternede flag.

Dette var kun et lille udpluk af nogle af de dygtige kørere som er at finde på årets startliste. Der kommer kørere helt ned fra 7 år og opefter, samt mange forskellige og spændende typer biler. Derfor er der alt god grund til at komme og bakke kørerne op til årets Motorsports festival 2010.

Tekst : Dennis Munch, foto: Asmus Westphalen

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Endnu en spændende motorsportsfestival i vente' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER