Rådhusene i Sæby og Skagen lukkes og sælges

Rådhusene i Sæby og Skagen lukkes og sælges

29. juni 2010 - kl. 0:08 - af

I forbindelse med Frederikshavn kommunes millionbesparelser, blev der mandag aften holdt ekstraordinært byrådsmøde.

Frederikshavn kommune skal frem til 2014 spare 120 mill. kr. og med vedtagelsen af det politiske budgetforlig, vil det være skolerne i Frederikshavn og rådhusene i Sæby og Skagen, der kommer til at bære den tunge byrde.

Budgetforliget blev vedtaget af et snævert flertal – nemlig 17 ud af 31 stemte for. Her var forligspartnerne Venstre, Konservative, Socialistisk Folkeparti og løsgænger Peter Laigaard, mens Socialdemokraterne og Dansk Folkeparti stemte imod.

Besparelserne går ud på at lave en ny skolestruktur, hvilket vil kunne give en besparelse på 85 mill. kr., 3 skoler i Frederikshavn nedlægges og erstattes af en superskole, med plads til 1000 elever, og yderligere 2 skoler i Skagen lægges sammen, resten af oplandets skoler går fri.

Endvidere nedlægges rådhusene i Sæby og Skagen, og der vil kun blive et rådhus for hele kommunen, beliggende i Frederikshavn. Borgerservice vil dog stadig være at finde både i Sæby og Skagen.

De 150 administrative medarbejdere fra de 2 rådhuse flyttes til Frederikshavn.

Man forventer at den kommunale centralisering kan finde sted hurtigst muligt og senest til nytår, mens det er noget mere usikkert omkring skolerne, men man håber at kunne lukke de 3 skoler i Frederikshavn hurtigst muligt og derefter åbne en ny superskole.

3 kommentarer til “Rådhusene i Sæby og Skagen lukkes og sælges” under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

3 kommentarer til “Rådhusene i Sæby og Skagen lukkes og sælges”

 • Lene Bach (Blomsten)

  At diktatur nu også findes på dansk jord, blev bevist ved dette byrådsmøde, hvor man bl.a vedtog dette. At jeg kalder det ditkatur, er fordi man åbenbart (!) har valgt at snige sig udenom den almindelige måde…at lægge forklaring og regnskab ud til borgerne, til almindelig høring, og lade dem (os) få lov at ytre vores meninger.
  Det diktatoriske, og også yderst overlegne, opstår når man krænger det ned over borgernes hoveder, velvidende at man i byrådet altid vil få stemmer nok til et flertal..
  Jeg synes at det er beskæmmende for vores samfund, at den slags kan være nødvendigt i en sparerunde.
  PS:
  Og så kunne man finde på at bruge millioner på at renovere et rådhus, i stedet for at beholde dem der allerede eksisterede.
  Et rådhus så stort, at den boligsøgende bliver helt misundelig på alle de kvadratmeter, hvoraf bare selve indgangsportalen kunne huse en hel lille lejlighed…
  Det taler ikke ligefrem om at det er klogskaben der fylder mest, når der er byrådsmøder, vel?

  Venligst

  Blomsten

 • Det er vel meget fornuftigt at sælge f.eks. det gamle rådhus i Sæby, hvad skal det ellers bruges til?
  Brug den gamle politistation til borgerservice, den ligger midt i byen og nemt tilgægelig.

  Hilsen
  Bent Krag

 • Min tanke er hvor de egentlig vil gøre af alle disse mennesker, der er puttet ind på Skagen og Sæby rådhuse? Er der plads til dem i Frh? Skal de fyres eller stoppes ind i Silolignende projekter?
  Jeg har fuldt ud forståelse for at et lavt børnetal må give skolelukninger, men hvorfor skal der laves super skole, det er jo ikke sådan at vi ønsker børnevækst i DK., så den vil vel også ende med tomme lokaler, hvortil der ansættes mennesker til serviceopgaver, derved flere uforudsete udgifter.
  Vi skal spare(!) men jeg vil da holde øje med folkevalgte i teknisk udvalg, måske er det venner dertil, der vinder en evt licitering til en måske kommende ny SUPERSKOLE.
  Endvidere, hvorfor ikke nedlægge borgerservice i yderområderne- telefonen og internettet er opfundet? (ikke fordi mails besvares, internettet er måske sparet væk?)
  Lad os da spare ordentligt, når vi nu er gået igang!
  Transporter dog frederikshavnerbørn til Sæby og Skagen istedet. Hvem har helliggjort vores vendsysselske “hovedstads” bysbørn?

  Forslag vidergives hermed. Lav Sæby Rådhus om til dagtilbud for børn i alderen 0 – 16, opsæt overvågning og chiplås på indgangen også, så har vi styring og kan virkelig spare kommunalt på de dyre udgifter. Lad børn opdrage børn, vi er jo godt igang.

  Vh Anja

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Rådhusene i Sæby og Skagen lukkes og sælges' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger