Fejende, fortryllende, fantastisk – Cirkus kommer!

Fejende, fortryllende, fantastisk – Cirkus kommer!

24. juni 2010 - kl. 14:36 - af

I efteråret 2009 mistede Cirkus Dannebrog sin direktør Haddy Enoch. Mens han levede, hilste han altid sit publikum med ordene: Velkommen i Cirkus Dannebrogs fortryllende manege.
I år bliver det hans datter Agnete Louise Enoch, der byder publikum velkommen. Men manegen er stadig fortryllet. Helt efter Haddy Enochs ønske lever Cirkus Dannebrog videre, og der er heller ikke i år sparet nogen anstrengelse for at give publikum en intens og ægte cirkusoplevelse. Cirkus Dannebrog gæster Sæby i dagene 5. og 6. juli, begge dage kl. 19 og som altid på Cirkuspladsen, Solsbækvej i Sæby.

Tårnlineartister fra Columbia

Et af årets højdepunkter bliver Duo Guerreros. Ægteparret balancerer på line højt oppe under telttaget, og de bruger hverken sikkerhedsnet eller sikkerhedsline. Selv om de har det nødvendige kraftoverskud til at udføre nummeret sikkert, er det alligevel sindsoprivende – og vanvittig svært. Og som de eneste tårnlineartister i verden udfører de en to mand høj, hvor det er kvinden, der balancerer på linen med sin mandlige partner stående på hendes skuldre. Nummeret er et spæn-dingsnummer, men det udføres meget æstetisk, med stemningsfuld sang og musik, som understreger præstationen og stimulerer tilskuernes oplevelse.

Spanske klovne

Et andet højdepunkt bliver den spanske klovnetrio The Michels. De appellerer ikke, som tårnlineartisterne, til gys, men til grin, når de opfører den gamle vand-entre, hvor de dænger hinanden til med vand – først dråbevis, siden med spande og i badekar. Nummeret er lavet før, men The Michels er de bedste i verden til netop den entre. Det kan man høre på publikums latter.

Dyrene i cirkus

Ligesom klovne hører til i cirkus, skal der også være dyr – gerne mange dyr. Cirkus Dannebrog har i år engageret Gabi Donnert, som sammen med sin datter fremfører 6 fuldblodsheste i frihedsdressur. Og senere i forestillingen et potpourri, hvor heste og ponyer arbejder sammen.

Bernhard Kaselowskis ka-meler fylder manegen i et orientalsk kamelshow, og han præsenterer elefanten Dumbo i en demonstration af, hvad samspillet mellem mennesker og dyr kan udvikle sig til, når der vises respekt for og tillid til dyret.

Andre artister

Det er snart længe siden, at et dansk cirkus har vist et ægte arabernummer – artister fra Nordafrika, som har specialiseret sig i flotte, fyrige springkombinationer og bygning af levende pyramider. Casablanca-truppen kan faget – et humørfuldt og livsbekræftende nummer, som egner sig fortræffeligt til en cirkusmanege. Veslovski Cowboys behersker gamle cowboyfærdigheder, dvs. kast med lasso og kast med knive mod levende mål. Især det sidste er nervepirrende. Familien består af mange medlemmer. Veslovskis udfører et rulleskøjte-show for 3 personer – et anderledes nummer, fordi artisterne hvirvler rundt på en cirkelformet scene. Normalt forbinder man jo rulleskøjtekørsel med en fremadrettet bevægelse. Og Ksenia Veslovskaya behersker sin krop, når hun danser med hulahopringen – en, to, flere og mange. Voladas er en ung mand fra Hviderusland, som udfører et styrkebetonet og kraftfuldt recknummer. Og endelig er der et stort illusionsnummer, hvor Augusto Goncalves, der netop har afsluttet et engagement i Japan, tryller og fortryller i et stort magic show.

Også i år understøttes og profileres de enkelte numre af Cirkus Dannebrogs mangeårige kapelmester Ryszard Murakowski og hans store cirkusorkester.

Familien Enoch

Det var Haddy Enochs brændende ønske, at Cirkus Dannebrog skulle leve videre. Sådan blev det. Sådan bliver det. Familiens medlemmer er hver især dybt engageret og involveret i driften før, under og efter forestillingen – fra tidlig morgen til sen aften året rundt. Hver især har de deres ansvarsområde. Årets forestilling afvikles i hans ånd og er en hyldest til cirkus-artisten og cirkusdirektøren Haddy Enoch.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer
Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Fejende, fortryllende, fantastisk - Cirkus kommer!' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger