Ind i kampen – ta’ en uddannelse!

Ind i kampen – ta’ en uddannelse!

23. juni 2010 - kl. 0:04 - af

Det lokale Beskæftigelsesråd (LBR) går selv ind i kampen for at få flere unge til at tage en ungdomsuddannelse. I ugerne 25-28 vil alle, der færdes på strandene i Skagen, Frederikshavn og Sæby kunne møde budskabet om at uddannelse er et must.

”Alt imens de unge slapper af ved nogle af Danmarks allerbedste sandstrande, hører de en flyver komme forbi. Når de åbner øjnene og kigger efter, hvor lyden kommer fra, så ser de propelflyveren med det gigantisk banner: Ind i kampen, ta’ en uddannelse!”, fortæller Søren Visti Jensen (SF), der er formand for Det lokale Beskæftigelsesråd. Vi er mange, der kan huske de karakteristiske reklameflyvere langs strandene om sommeren, og nu vil vi skabe synlighed dog ikke for 3-stjernet salami, men for vigtigheden af, at unge uddanner sig, siger Søren Visti Jensen, der også er formand for Frederikshavn Kommunes Arbejdsmarkedsudvalg. ”Hos os har der gennem mange år været en tradition for, at adskillige unge gik direkte fra folkeskolens 9. eller 10. klasse til et ufaglært job på en af de lokale industriarbejdspladser. Sådan er det bare ikke længere – mange arbejdspladser er lukket, og det er ikke længere nok, at have folkeskolens afgangsprøve for at kvalificere sig til et job”, pointerer Søren Visti Jensen.
”Landspolitisk er der en målsætning om, at 95% af hver ungdomsårgang skal have en ungdomsuddannelse”, supplerer borgmester Lars Møller (V), der fra 1. juni deltager i Det lokale Beskæftigelsesråds møder med observatørstatus. ”Sammen med beskæftigelsesrådet har vi set skriften på væggen: De unge skal videreuddanne sig for at kunne klare sig i en konkurrencepræget og globaliseret verden. En god uddannelse får betydning for den enkelte unges muligheder og for vores evne til at udvikle og bevare vores velfærdssamfund”, pointerer borgmesteren.
Utraditionelle midler skal skabe synlighed
”I stedet for at sidde bag skrivebordet i Jobcentret og vente på de unge, så er hele tanken med dette projekt, at vi tager ud og møder de unge, der hvor de er. Hvis ellers vejret arter sig, så er strandene det rette sted i juni og juli”, siger Søren Visti Jensen. ”Sammen med en medarbejder fra Ungdommens UddannelsesVejledning (UUV) tager vores konsulent Tina Juul Kjelberg fra Det lokale Beskæftigelsesråd ud til kysten flere gange hver uge. Vores 2 engagerede repræsentanter bliver på stranden nogle timer og vil meget gerne i dialog med de unge. For at skærpe de unges interesse, byder vi på smarte frisbees, vandflasker med koldt vand, bolsjer og kondomer. Alt sammen med vores slogan og logo på. De får også vores visitkort og brochurer, som vi opfordrer dem til at bruge, når først sandet er vasket af efter en god tur på stranden”.
”Kampagnen starter torsdag den 24. juni og løber til og med lørdag den 24. juli, hvor vi slutter af i forbindelse med havnefesten i Vesterø. Vi håber, at vi antallet af unge, der starter på en ungdomsuddannelse øges. Et mål, som vi kan evaluere efter kampagnen er afsluttet. Vi vil nemlig lave statistik over, hvor mange vi taler med på strandene og hvor mange der efterfølgende kontakter os. Herudover vil vi have en tæt dialog med uddannelsesstederne for at klarlægge, om vores indsats kan ses hos dem”, slutter Søren Visti Jensen, der håber og tror, at den utraditionelle facon får stor synlighed både for de unge og deres forældre.

For yderligere oplysninger kontakt:

Formand for Det lokale Beskæftigelsesråd, LBR, Søren Visti Jensen
Tlf: 98 46 45 06 eller 23 95 45 06. E-mail: svje@frederikshavn.dk

Konsulent for Det lokale Beskæftigelsesråd, Tina Juul Kjellberg
tlf. 98 45 56 46 eller mobil 29 48 62 88. E-mail: tikj@frederikshavn.dk

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Ind i kampen – ta’ en uddannelse!' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER