Læs denne uges Finansbarometer lige her

Læs denne uges Finansbarometer lige her

22. juni 2010 - kl. 5:42 - af

SaebyAvis bringer hver uge uge en analyse der er udarbejdet af Danske Markets Research, som er en afdeling af Danske Bank. Det er en uafhænging analyse der er henvendt til alle der interesserer sig for finansmarkedet, uanset hvilket pengeinstitut man benytter.

En stille uge er gået…

Danmark
Det har været en sløv uge på nøgletalsfronten i Danmark. Der var lidt interesse for bilsalgstallene, som understregede en nogenlunde konstant tendens i bilsalget over de seneste måneder, men på et højere niveau end på samme tidspunkt sidste år. Ellers var der tal for beskæftigelsen i henhold til arbejdstidsregnskabet. De bidrog til lidt stigende forvirring om sundhedstilstanden på arbejdsmarkedet ved at vise et beskæftigelsesfald på cirka 12.000 personer i 1. kvartal. Både nationalregnskabstallene og AKU-statistikken havde ellers vist uændret beskæftigelse i 1. kvartal. Det ændrer dog ikke på vores forventninger til ledighedsudviklingen. Som omtalt i sidste uge venter vi, at ledigheden herhjemme har toppet.
Endelig har Nationalbanken offentliggjort, at der ikke er behov for flere udstedelser af statsobligationer for at finansiere budgetunderskuddet for 2010. I stedet vil Nationalbanken allerede nu påbegynde finansieringen af lånebehovet for 2011.

Renter
De lange obligationsrenter i USA faldt en smule i sidste uge. Forklaringen var den øgede bekymring over spændingerne i euro-krisen, samt generelt neutrale amerikanske nøgletal. Rentespændene mellem Tyskland og euroområdets periferilande er steget – mest udtalt i Portugal og Spanien. Samtidig er der opstået nye spændinger på pengemarkederne.
Markederne har rettet søgelyset mod Spanien, og flere medier har bragt rygter om en hjælpepakke fra EU/IMF for at hjælpe Spanien med at finansiere den offentlige gæld.
Markedet er også blevet mere bekymret for situationen i den spanske banksektor, efter at der har vist sig problemer i en række sparekasser. Selv om dette ikke truer det samlede banksystem, frygter markedet, at de større spanske banker også kan blive ramt af store tab på grund af deres eksponering til det spanske boligmarked. EU-Kommissionen lovede derfor torsdag at offentliggøre resultatet af en række stress-test, der giver en vurdering af, om de europæiske banker har tilstrækkelig kapital selv i et lavvækstscenarie.
Vi venter stort set ingen ændringer i den fremadrettede del af udtalelsen fra Federal Reserve på den kommende uges FOMC-møde. Formuleringen om, at renterne fortsat vil blive holdt lave i en længere periode, vil blive fastholdt. I Europa vil mandag være domineret af taler fra ECB’s Trichet, Stark og Gonzalez-Paramo.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Læs denne uges Finansbarometer lige her ' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER