Prinsens Musikkorps spiller på Torvet i Sæby

Prinsens Musikkorps spiller på Torvet i Sæby

18. juni 2010 - kl. 9:50 - af

Torsdag den 1. juli kl. 11 spiller Prinsens Musikkorps på Torvet i Sæby, som et stop på deres vej til Skagen.

Det er ikke hver dag man får lejlighed til at opleve et orkester af den kaliber, så der skulle bestemt være basis for en oplevelse udover det sædvanlige, efter en forhåbentlig veloverstået Musikfest 2010.

Herunder er der mulighed for at danne sig et indtryk over hvad det er som venter, de forhåbentlig mange Sæbynitter der ligger vejen forbi torvet denne torsdag i juli.

Prinsens Musikkorps:img_3888_edited.jpg
Prinsens Musikkorps er et af Forsvarets 3 musikkorps – de øvrige er Den Kongelige Livgardes Musikkorps i København og Slesvigske Musikkorps i Haderslev. Prinsens Musikkorps hed indtil sommeren 2005 Prinsens Livregiments Musikkorps, men med nedlæggelsen af Prinsens Livregiment overgik Prinsens Musikkorps til Jydske Dragonregiment i Holstebro. Musikkorpset har stadig øve faciliteter i Musikhuset på Skive Kaserne. Et smukt og funktionelt hus, der blev bygget til Prinsens Musikkorps i 2001.

Ny struktur og nye tider:Steen og TRine.jpg

Prinsens Musikkorps bliver som det første og eneste musikkorps i Forsvaret ledet af en Orkesterchef. Pr. 1. januar 2008 tiltrådte Prinsens Musikkorps nye Orkesterchef, Henrik Thorngaard, der kom fra en stilling som redaktør og producent ved Danmarks Radios P2. Prinsens Musikkorps har ligeledes en kunstnerisk leder. I 2006 blev dirigenten Henrik Vagn Christensen ansat i stillingen, som han efter eget valg fratrådte den 1. januar 2009. Han blev erstattet af solobasunist ved DR Radiosymfoniorkestret, Jesper Juul, der har titel af chefdirigent, og samtidig ansattes en ny rytmisk konsulent: Basunist i DRs Big Band, Steen Nikolaj Hansen.

Militære opgaver og Civile koncerter:joachim og marie.jpg

Musikkorpset har rigtig mange opgaver og skal populært sagt betjene Kongehuset, Forsvaret og Det Danske Folk. Det gøres med musik, ved royale begivenheder (bryllupper, fødselsdage m.v.), royale besøg, parader, marchture og andet ceremoniel. Musikkorpset bruges også som Forsvarets repræsentant ved forskellige begivenheder i udlandet. De civile koncerter er mange og særdeles forskellige. Hvert år begynder Prinsens Musikkorps eksempelvis med en stor nytårskoncert- serie, hvor der spilles med kendte og populære solister.  I begyndelsen af august er der blevet tradition for, at orkestret – i samarbejde med Kulturcenter Limfjord – spiller til en stor udendørskoncert i Nykøbing: En søndag på Mors, og december står i julekoncerternes tegn. De seneste år har Prinsens Musikkorps indgået et samarbejde med Den Jyske Operas Kor om en række julekoncerter i Aalborg og Aarhus.

Repertoire:Billede 032.jpg

Marchmusikken er central for musikkorpset, men der spilles også et utal af koncerter med al mulig anden musik – ofte med tidens populære navne som gæstesolister. Musikkorpset har et stort og alsidigt repertoire på mere end 2000 titler, der foruden den traditionelle militærmusik også omfatter alt fra klassisk musik over swing og jazz til pop, rock og hiphop.

Vil du læse mere om Musikkorpset så klik ind på www.prinsensmusikkorps.dk

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Prinsens Musikkorps spiller på Torvet i Sæby' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER