Sæbygaard klar til en travl sommer

Sæbygaard klar til en travl sommer

17. juni 2010 - kl. 1:06 - af

En travl sommer står for døren på Sæbygaard Slot, hvor støtteforeningen Sæbygaards Venner er på banen med en række aktiviteter.

Der lægges traditionen tro ud med sankthans-fest på Sæbygaard Slot – onsdag den 23. juni. Som tidligere år indledes der med sang i slotskælderen, inden deltagerne går over i Ådalen, hvor bålet tændes. Årets båltale holdes af Sæby Byarkivs tidligere mangeårige leder, arkivar Jørgen Peder Clausager, der nu leder Fredericia Kommunes Byarkiv.

Søndag den 27. juni åbner Slots-Caféen i en af slottets længer. Den vil være åben hver dag kl. 13-16 med undtagelse af lørdag og mandage frem til søndag den 29. august – i den periode, hvor Herregårdsmuseet på Sæbygaard er åben for publikum.

Caféen passes af damer fra Sæbygaards Venner.  I den hyggeligt indrettede slotscafé kan der købes kaffe, the og hjemmebagte kager.

For tredje år i træk står Sæbygaards Venner bag aktiviteten på ”Spøgeri og magi i børnehøjde”. Det er en anderledes måde at levendegøre et museum på.

De to første år var der stor publikumsinteresse for ”Spøgeri og magi i børnehøjde”, der i øvrigt er for både børn og voksne. Derfor gentages det.

I år bliver der tale om i alt seks rundvisninger, der afvikles mandagene 12., 19. og 26.juli – alle tre dage ved to eftermiddagsarrangementer. Der kan højst deltage 30 i hver rundvisning, hvor der i øvrigt kan købes forfriskninger i Slots-Caféen. Billetprisen er 40 kr. for børn og 50 kr. for voksne.

På Sæbygaard har der i øvrigt i vinter været travlhed med at sy dragter til ”Det historiske klædeskab”, som er ved blive etableret i Slots-Caféen. Det er sket under ledelse af Lise Egeborg med hjælp af Birthe Frahm og Gunvor Svendsen. De smukke dragter skal bl.a. bruges i forbindelse med rundvisningerne ”Spøgeri og magi i børnehøjde”.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer
Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Sæbygaard klar til en travl sommer' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger