Sæbynitter brugte paraplyer og så kunst i Holstebro
5. juni 2010 - kl. 0:04 - af Henrik Christensen (web-redaktør)
Udendørs kunst kan holde til alt slags vejr – og alligevel begejstre! Det erfarede de mange deltagere fra Sæby Kunst- og Kulturforening, da de med paraplyerne højt hævet gik gennem den regnøde Nørregade i Holstebro og beundrede og undredes over kunstneren Bjørn Nørgårds cirkelformede udsmykninger i gågadens belægning: Jesu Hånd, Livets Kilde og Odins Øje. Forinden havde alle hørt om og rørt ved Holstebros vartegn, Giacometti-skulpturen Kvinde på Kærre – eller Maren o æ Woun i daglig tale. Gåturen sluttede ved skulpturen Borgerne fra Holstebro, gendigtningen af den berømte franske billedhugger Auguste Rodins Borgerne fra Calais fra 1886. Samme Rodin ville nok have betakket sig for at have givet den inspiration: Så mange ufuldkomne menneskeskikkelser!! Vi nutidsmennesker kunne derimod bekræftes i, at alle kan accepteres uden at være fuldkomne.
Kunst- og Kulturforeningen havde allieret sig med en gudsbenådet guide, præsten Søren Nielsen, der også åbnede vores øjne for moderne kirkekunst. Hans begejstring for Arne Haugen Sørensens værk i Holstebro Kirke – hvor vi spiste vores medbragte frokost, da Sognegården var optaget – og ikke mindst hans udlægning af det trefløjede altertavle i kapellet fik os til at bryde ud i klapsalver. Kan man klappe i et kapel? Det kunne man godt.
Forinden have vi fået en introduktion til det nyere Holstebro by på Jens & Olivia-Museet, hvor den unge maler Jacob Brostrups samlede værker i naturalistisk impressionisme var forfriskende at se.
En pragtfuld regnvejssøndag – der gødede både sjæl og have, skriver Elsebeth Mørk Formand for Sæby Kunst- og Kulturforening
Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.
Anbefal artiklen via e-mail
Email en kopi af 'Sæbynitter brugte paraplyer og så kunst i Holstebro ' til en bekendt