Kommunen sender en ny affaldsplan i høring

Kommunen sender en ny affaldsplan i høring

4. juni 2010 - kl. 0:39 - af

Det første udspil til en ny affaldsplan i Frederikshavn Kommune er på bordet.

Nu venter ni uger i høring, hvor borgere, virksomheder og organisationer kan komme med forslag til den nye plan.

Målsætningerne er helt klare i kommunens netop offentliggjorte forslag til en ny affaldsplan.

  • 65% af alt affald skal genanvendes
  • 29% af alt affald skal forbrændes
  • maksimalt 6% af alt affald skal deponeres

For at nå disse mål skal en del af det affald, som forbrændes i dag, udsorteres til genanvendelse.


Potentiale i de private husholdninger

I planen peges der på flere områder, som skal bidrage til at nå målene.

Forbedringerne skal dels ske ved, at der fokuseres endnu mere på at genanvende affald i de private husholdninger. Her er der et stort potentiale – både i forhold til dagrenovation, til haveaffald og storskrald.  Derudover foreslås også initiativer, som skal hindre, at affald ender i naturen.

For netop affald i naturen er et voksende problem – ikke bare på landsplan, men også i Frederikshavn Kommune, hvor man nu vil søge nye veje til at komme det stigende svineri til livs. Blandt andet vil man øge fokus på henkastet affald i form af fastfoodemballage og pantfrie dåser, som man i stor stil møder på sin vej i naturen og langs veje og stier. 


Øget dialog og tilsyn med virksomheder

Men det er ikke kun i de private husholdninger, man skal til at sortere affaldet endnu mere end i dag. Selvom Frederikshavn Kommune allerede har opfyldt sine mål for erhvervsaffald, lægger den nye plan også op til at styrke dette område. Blandt andet ønsker kommunen at øge genanvendelsen af affald fra virksomheder, institutioner samt handel og kontor ved at fokusere på dialog og flere tilsyn.


Elektronisk plan med grøn samvittighed

For første gang nogensinde trykkes affaldsplanen ikke på papir. Forslaget kan i stedet åbnes i elektronisk form fra forsiden af kommunens hjemmeside frederikshavn.dk.

Planen følger altså sine helt egne forskrifter om at skrotte unødvendigt slid på ressourcerne.


Fakta om affaldsplanen
Kommunens borgere kan komme med forslag til affaldsplanen i høringsperioden frem til 4. august. Forslag og kommentarer sendes direkte via den elektroniske plan.

Affaldsplan 2009 for Frederikshavn Kommune er den plan, som affaldet i Frederikshavn Kommune skal håndteres efter i årene 2009 – 2012. Planen udstikker mål frem til 2012 og sigtelinier for affaldshåndteringen i årene 2012 – 2020.

Affaldsplanen er udarbejdet med baggrund i affaldsbekendtgørelsen, regeringens affaldsstrategi for 2005-2008 samt affaldsstrategien for 2009-2012. Planen tager desuden afsæt i affaldsplanerne for de nu sammenlagte kommuner samt en kortlægning af den hidtidige affaldshåndtering i kommunen

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Kommunen sender en ny affaldsplan i høring ' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER