Martin vandt første runde i lørdags

Martin vandt første runde i lørdags

1. juni 2010 - kl. 5:04 - af

Den kun 20-årige lastbilchauffør Martin Pedersen fra Hurup i Thy blev første regionale vinder i den danske del af Scania ”Young European Truck Driver 2010” chaufførkonkurrencen. Det skete ved en spændende dyst i weekenden hos aut. Scania-forhandler Im. Stiholt A/S på Trafikcenter Sæby Syd, hvor i alt 10 unge lastbilchauffører havde kvalificeret sig til konkurrencen i sikker og økonomisk kørsel med lastbil.

Den unge Martin Pedersen vandt foran den 30-årige chauffør Kenneth Mathiasen fra Fjerritslev og den 29-årige chauffør Kristian Korsholm fra Ringkøbing. De tre chauffører havde sammen med syv øvrige deltagere kvalificeret sig til Scanias chaufførkonkurrence via en teorirunde med spørgsmål om bl.a. færdselsregler, lastbilteknik, surringsteknik, køre/hviletids-bestemmelser m.m.

På Stiholts serviceanlæg i Sæby blev deltagerne desuden stillet over for endnu en teoriprøve samt manøvrekørsel på en udfordrende forhindringsbane i nye Scania R 400 sættevogntog samt økonomikørsel i normal trafik i en fuldt lastet Scania P 230 distributionslastbil. Martin Pedersen vandt i suveræn stil foran sine mere erfarne kolleger, for han var faktisk bedst i alle tre discipliner!

De to bedste i finalen

Som nr. 1 og 2 i konkurrencen hos Stiholt har Martin Pedersen og Kenneth Mathiasen begge kvalificeret sig til den danske finale i Scania “Young European Truck Driver 2010”. Kristian Korsholm er reserve i finalen, der afvikles på Ishøj Truck Show i Ishøj ved København i starten af september.

Her skal chaufførerne møde de bedste chauffører fra de øvrige fire regionale konkurrencer, der afvikles hos de danske Scania-forhandlere i løbet af juni. Vinderen af den danske finale går videre til den internationale finale, som afvikles til oktober på Scania-fabrikken i Sverige.

20.000 deltagere

“Young European Truck Driver 2010” er en international chaufførkonkurrence for lastbilchauffører på op til 35 år, som arrangeres af den svenske lastbilproducent Scania. Konkurrencen afvikles samtidig i knap 20 europæiske lande, og Scania ønsker med konkurrencen at sætte fokus på chaufføren som den absolut vigtigste person, når det gælder sikker og miljørigtig kørsel med lastbil.

På europæisk plan forventer Scania op imod 20.000 deltagere i konkurrencen, hvor 1. præmien til den europæiske vinder er en fabriksny Scania lastbil til en værdi af kr. 750.000.

Scania ”Young European Truck Driver” afvikles i samarbejde med EU-Kommissionen. I Danmark samarbejder Scania bl.a. med dækproducenten Michelin, vognmandsorganisationen Dansk Transport & Logistik (DTL), trailerproducenten Schmitz Cargobull, kameraproducenten Orlaco samt Scania Lastbilforsikring.

(fortsættes)

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Martin vandt første runde i lørdags' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger