Olga Jensen, Sæby bliver 100 år – tirsdag den 8. juni

Olga Jensen, Sæby bliver 100 år – tirsdag den 8. juni

31. maj 2010 - kl. 5:30 - af

Olga Jensen er født på Sæbygaard i 1910 som nr. 2 i en søskendeflok på 12, hvoraf 3 døde som små. Olgas forældre var på det tidspunkt daglejere på Sæbygaard, men da Olga var 3 år flyttede hele familien til Lendum.
Olga ville gerne have været skrædder, men det var tiden ikke til, så hun kom som ung ud at tjene på forskellige gårde, bl.a. som kokkepige og stuepige hos en sagfører Kjeldsen i Brønderslev.

I 1938 blev hun gift med Jens. De bosatte sig på en lille ejendom i Søholt, hvor der bl.a. blev tjent lidt penge, ved at grave tørv. Først i fyrrene flyttede de til en landejendom V. Flamsholt i Thorshøj, som de overtog efter mandens forældre.

I ægteskabet blev det til 3 børn – Henning, Lis og Bjarne.

Krigen var en af de hårde tider, som Olga husker bedst, og hun huske tydeligt befrielsesdagen, hvor hun kom cyklende til Købmand i Vang, og alle viftede med flag på gader og veje – og var meget glade.

Det var ikke altid let med et lille landbrug, så man måtte tjene ekstra penge ved at hjælpe til på nærliggende gårde, ved bl.a. roeoptagning, høstarbejde, kartoffeloptagning, og Jens tjente yderligere lidt ekstra ved at køre en mælketur og Olga tjente mange små skillinger ved at strikke for folk.

Håndarbejdet har altid haft Olgas stor interesse, og det var især hækling. Det blev til mange fine duge, servietter og broderede billeder, som er foræret til børn og børnebørn.

Olga kan også huske, da hun så den første bil. Hendes søster blev så bange, at hun gemte sig i grøften på vej til Lendum Missionsskole.

I 1966 flyttede Olga og Jens til Sæby og købte hus, men allerede dengang havde Jens problemer med hjertet, og i 1975 mistede Olga sin mand, og i 1980 havde hun endnu den sorg at miste sin søn Henning.
I 2009 mistede hun så også sønnen Bjarne, men hun har den store glæde, at datteren Lis og svigersønnen Per også er bosiddende i Sæby. Barnebarnet Flemming bor ligeledes i Sæby, sammen med sin familie, mens barnebarnet Carsten med familie bor i Aarhus. Olga har også familie i Sverige og en bror i Canada, som hun gerne ville besøge på hendes 100 års dag, men helbredet er nok ikke til det nu.

Olga har haft et godt helbred, og indtil hun var 88 cyklede hun til byen for at handle, og hun har gået mange ture på stranden, men nu bliver det kun til små ture rundt om ældrecentret, når vejret tillader det.

I efteråret 2003 tog Olga – efter eget ønske – ophold på Sæby Ældrecenter, hvor hun er meget glad for at være, og stadig tager aktiv del i flere forskellige former for spil.
Olgas motto er: Der er ingen, der tager skade af at betille noget – og hun kan ikke lide ordet gammel – det hedder man er blevet ældre – eller kommet op i årene.

Dagen fejres med åbent hus på Sæby Ældrecenter tirsdag den 8. juni mellem kl. 10-13 hvor familie, venner og bekendte er velkommen. Resten af dagen er forbeholdt den nærmeste familie.

SaebyAvis.dk ønsker mange gange tillykke til Sæby ældrecenters ældste beboer, og håber Olga må få mange gode år endnu. TILLYKKE!!!

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer
Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Olga Jensen, Sæby bliver 100 år - tirsdag den 8. juni' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger