Nu kommer Cirkus Benneweis til Sæby

Nu kommer Cirkus Benneweis til Sæby

30. maj 2010 - kl. 0:27 - af

Tirsdag den 8. juni kl. 19 slår Cirkus Benneweis dørene op for årets forestilling på Solsbækvej i Sæby, men allerede nu kan billetter bestilles på telefon: 4040 2020 eller via hjemmesiden www.benneweis.dk

Forestillingen varer ca. 2 timer og 10 min. og teltet åbnes en halv time før forestillingen.

Årets forestilling i Cirkus Benneweis kan samle hele familien på tværs af generationer. Et enestående show med verdensartister og dejlige dyr venter forude

Heste, hunde og elefanter. Komik på cykel, en verdensmand, der kan holde tungen lige i munden, en klovn som har læst økonomi, forrygende akrobatik i luften – og en hel gruppe unge artister fra Rusland, der har begejstret verden med deres show. Jo, der er nok af topunderholdning i årets forestilling fra Cirkus Benneweis.
”Vi har i sandhed været på landevejen siden efteråret for at finde de helt rigtige artister til dette års forestilling,” siger Diana Benneweis og mindes bl.a. en meget lang køretur gennem Rusland for at mødes med en trup, som gerne ville præsentere sig for Benneweis – hjemme i deres egen stue.
”Det sker, at man kan være heldig at møde fantastiske artister på fx en cirkusfestival, men det nye og det spændende ligger ikke altid lige foran os, sådan tror jeg det er i alle livets forhold – også i cirkus. Man skal ofte ad nogle blindgyder og omveje før det føles helt rigtigt. Sådan er det også, når vi drager ud i verden for at finde artister til Cirkus Benneweis,” siger Diana Benneweis, der ikke et øjeblik fortryder de mange dages køretur gennem det øde landskab. Med hjem fik hun nemlig en kontrakt med Art Allé Ensemble – en gruppe fantastiske artister i alderen mellem 10 og 25 år, som med deres show sætter helt nye standarder for cirkus.

Cirkus gennem 123 år
Art Allé Ensemble blev grundlagt for 27 år siden af Sergey og Ljudmilly Soloviev i den lille by Marx i Rusland. Art Allé Ensemble har optrådt med deres originale cirkusshow i mere end 25 lande, hvor de har begejstret publikum. Deres show er ikke et traditionelt børnecirkusshow. Det er en fest og et cirkuskarneval med en kombination af rytmisk musik, dans og svære akrobatiske øvelser i forskellige genrer.
Benneweis går i år ind i sin sæson nr. 123. I 123 år har Cirkus Benneweis underholdt store og små i Danmark og resten af Norden.
”Benneweis er jo blevet en institution – og det forpligter. Årets program er derfor en flot cocktail af cirkustraditioner, der forenes med nytænkning og modernitet i trygge rammer,” siger Diana Benneweis om årets forestilling.
Igen i år er det den danske illusionist Kim Kenneth, der er sprechstallmeister i Cirkus Benneweis – i en forestilling der er sat i scene af skuespilleren og instruktøren Jan Hertz.

Komik på cykel
I årets forestilling kan du også møde Rosi Hochegger & Roger Mettin med deres fantastiske heste og hunde, der er Ralf Lindner og Jacqueline Marchan, der tilsammen udgør duoen Farellos. Legende let ser det ud, når de to forener balancekunst i verdensklasse med komik. Omdrejningspunktet i dette nummer er Ralfs monocykel – og Jacqueline i rollen som fru Schmidt, der gør rent på sin helt egen facon. Det er hylende morsomt. Fra Kina kommer Cong Tian – en mester i balancens svære kunst. Som barn af en avisredaktør og en lærer stod det ikke ligefrem skrevet i kortene, at Cong Tian skulle blive en af de dygtigste artister i verden. Han er født i Dalian i det nordlige Kina og udviklede som barn en stor interesse for akrobatik. Ikke overraskende har Cong Tian modtaget nogle af de flotteste priser i cirkusverdenen. Don Christian er den elskede klovn i årets forestilling. Christian er yngste skud på stammen i en gammel cirkusfamilie – og han har optrådt siden han var tre år gammel. Christian Hofer, som er hans borgerlige navn, havde som voksen valgt livet som omrejsende artist fra – og var begyndt at læse økonomi. Men cirkusgenerne er åbenbart ikke sådan at lægge fra sig. Han forlod nemlig studierne og tog med Cirkus Herman Renz på turné – en tur som varede i ti år. I hele perioden arbejdede han som partner til klovnen Milko. Det var på denne turné, at han fik mod til at blive solist i manegen – og i dag står Don Christian helt på egne ben. I år sender Benneweis os højt til vejrs sammen med Yves og Ambra fra Spanien. De to har skabt en forrygende lufttango tilsat argentinsk tangomusik – og sang højt oppe under teltdugen. Desuden kan du opleve Yves Nicols i en forrygende jonglørentré. Og så er der naturligvis ikke et cirkus uden elefanter – og dem tager brødrene Gärtner sig af. ”Vores elefanter er født i cirkus og har aldrig prøvet andet. Præcist ligesom os,” griner Christian Gärtner og afslører samtidig, at det tager en trænet cirkuselefant mindst nogle måneder at lære et nyt trick, hvis man altså træner den flere gange om dagen!

Du kan læse meget mere om årets forestilling på www.benneweis.dk

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Nu kommer Cirkus Benneweis til Sæby' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER