Musikfest i Sæby for 13. gang til sommer

Arkivfoto

Musikfest i Sæby for 13. gang til sommer

20. maj 2010 - kl. 0:12 - af

Musikkorps Sæby afholder i perioden 25. – 27. juni 2010 sin 13. Internationale Musikfest i Sæby. Musikfesterne er blevet holdt hvert 3. år siden 1974.
I år har 26 amatørorkestre fra 7 nationer, Norge, Sverige, Tyskland, Holland, Polen, Tjekkiet og fra Danmark givet melding om at komme til Sæby. Så besøget omfatter ikke mindre end 700 musikere + ledsagere i 3 dage – Jo, der er lagt op til fest.

Musikfesten er, som vanligt ikke kommerciel, og hovedformålet med arrangementet er, at skabe musikalske oplevelser på tværs af landegrænser og samtidig give gensidig inspiration og skabe musikalske venskaber.

Og sidst, men ikke mindst er det Musikkorps Sæby´s håb, at denne musikalske iscenesættelse må glæde, såvel lokalområdet, som de mange turister, som typisk besøger området i sommermånederne.

Så musikken er ikke bare for de deltagende orkestre. Nej, musikfesten i Sæby, forsøges tilrettelagt som en stor folkefest, hvor rammen er Sæby midtby og Sæby havn. At den så også kan integreres i byens Open By Night arrangement, gør det muligt at lave et overflødighedshorn af musikalske oplevelser. Og for netop at give alle borgere lige muligheder for oplevelsen, er der gratis entre til alle musikarrangementer i de 3 dage.

Der pågår derfor et kæmpemæssigt tilrettelæggelsesarbejde i øjeblikket, hvor meget af byen inddrages. For at få det hele til at klappe, må der koordineres og samarbejdes med de handlende og forskellige af byens foreninger. Handelsstandsforeningen er i den forbindelse en af de vigtigste samarbejdspartnere for Musikkorps Sæby og for en god afvikling af musikfesten og også andre aktører er i spil. Især Open By Night bliver en musikalsk oplevelse af anderledes karakter end set tidligere, da musikfesten her vil præge hele dagen overalt i midtbyen.

Op til week-enden 25. – 27. juni vil der endvidere blive udgivet en Musikfestavis, som omdeles til 29.000 husstande i nærområdet, incl. Fr.havn by, Aså, Dronninglund og Hjallerup, og som fortæller om alle de optrædende orkestre samt, hvor og hvornår koncerter og musikalske optog foregår. I de kommende uger vil der følge en nærmere præsentation af orkestrene og hvad der vil blive af store og små overraskelser i en week-end, som du ikke må gå glip af.

Med venlig hilsen
MUSIKKORPS SÆBY

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Musikfest i Sæby for 13. gang til sommer' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger