Kedelig Danmarks rekord – har vi ikke længere!

Kedelig Danmarks rekord – har vi ikke længere!

19. maj 2010 - kl. 0:35 - af

Rekorder er normalt noget vi praler af – men ikke denne. Frederikshavn kommune er den kommune i Danmark, der har det største forbrug af benzodiazepiner, som er vanedannende nerve- og sovemedicin. Sådan skrev vi i starten af 2009 – Men ….

Et samarbejdsprojekt projekt mellem praktiserende læger, Frederikshavn Kommune og Benzorådgivningen blev sat i værk med udarbejdelse af informationsfoldere til borgerne, faglig vejledning til lægen og en blok med gode søvnråd. Disse materialer er blever bredt distribueret til læger, apoteker, biblioteker borgerservice og sundhedsfagligt persomale i Frederikshavn Kommune.

Og hvad er resultatet så ?
I løbet af de første 3 kvartaler i 2009 er udskrivelsen og dermed forbruget af bezodiazepiner (vanedannende nervemedicin) reduceret med 31% i Frederikshavn kommune og forbruget af sovemedicin er reduceret med 38%, sammenlignet med de første 3 kvartaler i 2008 – et super flot resultat til glæde for borgerne.

Resultatet er opnået som følge af en fælles indsats for at droppe vanedannende medicin, og denne fælles indsats fortsætter i 2010, så vi kan nå endnu flottere resultater.

Den nyeste opgørelse fra Praksissektoren i Region Nordjylland viser, at det største forbrug af vanedannende nerve- og sovemedicin ligger hos borgere over 70 år Dette sammenholdt med, at borgere, der anvender Benzodiazepiner, har fordoblet deres risiko for at få hoftebrud, gør det vigtigt netop at sætte ind for forbruget af benzodiazepiner hos ældre.

Samarbejdet mellem praktiserende læger, Frederikshavn Kommune og Benzorådgivningen fortsætter. Det næste år vil der være øget fokus på ældre borgeres forbrug af sove- og nervemedicin hos de praktiserende læger, hos hjemmeplejen og ved forebyggende hjemmebesøg.

Benzorådgivningen tilbyder stadig telefonrådgivning og støttegrupper for interesserede borgere – se vedhæftede folder for nærmere oplysning

Yderligere oplysninger kan fås hos:

Afdelingsleder i Sundhedsfremme og Forebyggelse
Birgitte Kvist
Direkte telefon: 98 45 52 18
Mobil: 30 69 19 80
E-mail: bikv@Frederikshavn.dk

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Kedelig Danmarks rekord - har vi ikke længere!' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger