Atter Rallycross på Ørnedalsbanen

Atter Rallycross på Ørnedalsbanen

18. maj 2010 - kl. 0:05 - af

Søndag d. 23 Maj kl 9.30 slår Frederikshavn-Sæby Autosport dørene op til endnu en Motorsports begivenhed.

Denne gang er det 3 afd. af DM i Rallycross og 2 afd. af DM i Crosskart som er på menuen.

Mere end 70 kørere fra Danmark og Sverige er tilmeldt løbet.

Her i blandt kommer Ulrik Linnemann, som deltager i fuld EM sæson, og deltager i Division 2.

Der er ligelides en nyhed på programmet i Danmark. Crosskart klassen ”Mini” kører opvisningsløb. Denne klasse er for helt unge drenge og piger. Crosskart Mini kan køres fra det år man fylder 7 år. De 2 kørere, Magnus Jensen og Tobias Daarbak har allerede kørt 1 løb i år. Dette måtte betegnes som succes, og de 2 unge  drenge lagde for land med gode dueller og godt race.

Frederikshavn-Sæby Autosport har som tidligere, mange talenter som også i år er kommet godt fra start.

I Rallycross klasse 5 har Frederikshavn-Sæby Autosport en af de helt unge talenter med sig. Daniel Svenningsen i Peugeot 106 er bl.a. udtaget til DASU talent projekt 2010 og er utrolig hurtig på Ørnedalsbanen. Daniel kører med nummer 599 på siden.

I Rallycross Division 1A finder vi Dennis V. Larsen i Peugeot 106 og Rune Staudt i Citroen C2. Begge af disse kørere er ligeledes udtaget til DASU talent pojekt. Både Dennis V. Larsen og Rune Staudt sluttede i DM top 3 i sæsonen 2009.

De to klubkammerater er hurtige på Ørnedalsbanen og selvom de er gode venner i pitten, skal der ikke forventes at der gives ved dørene på banen.

Dennis V. Larsen kører med nummer 116 mens Rune Staudt kører med nummer 103 på siden.

I Division 2 ligger den regerende Danske mester Rasmus Nielsen i Honda Civic i toppen. Rasmus vandt sidste løb på Nysumbanen, og med en 3 plads til sæsonens første løb, så ligger Rasmus godt og lunt i toppen.

Et af Division2’s Dark horse kan meget vel gå hen og blive den danske vice mester, Dennis D. Christensen.

Dennis kører i Peugeot 306, og er ligeledes med i DASU’s talent projekt. Dennis havde et hårdt løb sidst på Nysumbanen og kan derfor forventes at overraske positivt på Ørnedalen. Hold derfor øje med den sorte 306’er med nummer 244 på siden.

En anden lidt speciel bil, som er den eneste af sin slags på startlisten, er den Orange Fiat Ritmo.

Denne bil køres af Thomas Christiansen, som efter en lille pause i Rallycross er vendt tilbage. Indtil videre har Thomas kørt utroligt stærkt og ligger samlet 6’er i DM stillingen. Thomas kender Ørnedalsbanen utroligt godt og vil helt sikkert også være en potentiel vinder.

I Rallycross klasse 3 sidder Frederikshavn-Sæby Autosport godt på de 2 første pladser i den samlede DM stilling. De er dog kun adskildt med 1 sølle point.

Her taler vi om nummer 393 Troels Daarbak i sin Volvo S40 Evo og Robert ”Raket” Jensen i sin Opel Astra med nummer 350.

De to erfarne klubkammerater har mange år indenfor motorsport bag sig, og det bliver helt sikkert spændende hvem af dem som trækker det længste strå. Selvom de ligger henholdsvis som nummer 1 og 2 i den samlede stilling, skal de ikke hvile på laurbærene, da de efterfølgende konkurrenter er lige efter.

I Crosskart 125 ccm skal vi se med startnummer 184, Emil Kristensen fra Lendum. Emil er i gang med sin Crosskart sæson nummer 2, og alligevel følger han med de hurtigste i sin klasse. Sidste løb var Emil utrolig hurtig i start og kørsel.

I Crosskart 250/500 ccm ligger Frederikshavn-Sæby Autosport på henholdsvis 2,3 og 4 i den samlede stilling. Kim Klitlund med nummer 511 ligger kun 2 point fra den førende Keld Munkedal. Også Dennis Munch med nummer 268 og Per Jensen med nummer 299 har mulighed for at nappe føringen.

Der er derfor alt god grund til at tilbringe søndag d. 23/5-2010 på Ørnedalsbanen med familie og venner til denne Motorsports begivenhed.

Tekst og foto: Frederikshavn-Sæby Autosport

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Atter Rallycross på Ørnedalsbanen' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger