Ordet er frit: Afbureaukratisering nu!

Ordet er frit: Afbureaukratisering nu!

15. maj 2010 - kl. 11:34 - af

Af Birgit Hansen, byrådsmedlem, A

Hvad er det for en samfund, vi er ved at bygge op? Jeg tænker her på bureaukratiseringen indenfor kommunerne. Mit indlæg skal ikke handle så meget om, hvem der er skyld i hvad, men blot påpege tunge bureaukratiske arbejdsgange med stor arbejdsbelastning og til mere gene end gavn for de ansatte og vigtigst af alt – for hvis skyld?

Jeg nævner i flæng: elevplanerne, kvalitetsrapporterne på skolevæsenet, diverse tilsyn og registrering på vore institutioner og især indenfor ældreområdet. Arbejdsmarkedsområdet – jeg tør slet ikke nævne, hvor meget der skrives ned og holdes møder om angående den enkelte ledige.

Jeg er klar over, de valgte på Christiansborg har en del af skylden, men det har vi folkevalgte i kommunerne også.

Det er som om, vi dokumenterer og kontrollerer hinanden i alle ender og kanter, for ”så har jeg da min ryg fri”. Men bøder det for kvaliteten? Nej ikke efter min mening. Det tager tid og er kun noget nedskrevet på et papir.

Jeg fristes til at sige: ”fri os fra det onde.” Vi kan komme af med det og der er kommet diverse skriv med forslag, hvorledes vi afbureaukratiserer. Det handler blot om, vi vil. Udfordringsretten kan anvendes. Udfordringsretten betyder, at kommunerne har mulighed for på forsøgsbasis at blive fritaget for statslige regler og bekendtgørelser. Det kan lette.

Lad os så gribe den. Indenfor socialområdet er der nedsat en gruppe, der skal komme med forslag til afbureaukratisering og de skal tage ved, så det kan mærkes. Der er lagt op til tre muligheder for indmelding: ide´kasser, debat og forslagsforum på det interne net, de lokale medarbejderudvalg.

Vi skal fjerne administrative barrierer og unødig administration, vi skal lette dagligdagen for de ansatte og vi skal skabe bedre service til borgerne.

Lad os ikke håbe arbejdet drukner i bureaukrati og møder!!

Se pjecen om “Mere tid til velfærd” – om afbureaukratisering her: www.fm.dk/Arbejdsomraader/Offentlig%20modernisering/Afbureaukratisering.aspx

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer
Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Ordet er frit: Afbureaukratisering nu!' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger