Foreningen Ligeværd – Svage unge i farezonen

Foreningen Ligeværd – Svage unge i farezonen

14. maj 2010 - kl. 8:27 - af

En række forældre og andre med et stort hjerte, der banker for udsatte, bogligt svage unge i Vendsyssel, indkalder nu alle gode kræfter for i fællesskab at kæmpe for udsatte gruppers tarv.
Det er Foreningen Ligeværd Vendsyssel, som torsdag 20. maj klokken 19 på Munkebakkeskolen i Frederikshavn holder en vigtig generalforsamling.
– Vi ved fra mange forældre, at der er et stort behov for at holde øje med, at kommunerne ikke lader de unge i stikken. Vi kan i pressen jævnligt erfare, at der er flere og flere sager, hvor kommunerne ikke længere yder den støtte, der er brug for. Vi kæmper de unges sag, fortæller tidligere kultur- og fritidschef i Frederikshavn Kommune, skagboen Chresten Sloth Christensen, der er formand for foreningen.
Han opfordrer forældre, personale fra institutioner og andre i hele Vendsyssel med interesse for at sikre bogligt svage borgere en anstændig behandling i det offentlige system til at møde op torsdag aften på Munkebakkeskolen.
– Forældre oplever så meget modgang, du tror det er løgn. Er der nogen, der brænder for det her, er der håb om et bedre liv for alle. Foreningen er en politisk aktør, som hele tiden skal gøre sin indflydelse gældende overfor politikere og embedsmænd.
Chresten Sloth Christensen nævner som ét eksempel sagen fra Frederikshavn Kommunen, hvor en større gruppe bogligt svage unge pludselig blev kaldt hjem til kommunen efter mange års tryghed under PMU-hatten. Frederikshavn Kommune opsagde alle aftaler uden at have tænkt over, hvordan de mange unges fremtid så skulle se ud.
– I den sag havde vi en gruppe meget stærke forældre og andre, der slog i bordet og sikrede, at der blev skaffet egnede boliger og andre tilbud i hjemkommunen. Det viser, at vi som gruppe kan gøre en forskel, så alle får et godt liv, siger skagboen.
– Foreningen yder også direkte, personligt hjælp til denne udsatte gruppe. Vi er mange med stor viden om og indsigt i lokale forhold, regler og love, og vi er gerne bisiddere i møder med systemet. V kan også trække på juridiske eksperter, men det er vigtigt med opbakning til foreningens arbejde, siger Chresten Sloth Christensen.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Foreningen Ligeværd - Svage unge i farezonen' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER