Siesta, solhat og nye UV-solure skal forebygge hudkræft

Siesta, solhat og nye UV-solure skal forebygge hudkræft

13. maj 2010 - kl. 0:20 - af

100.000 danskere har hudkræft, og det er dermed den mest udbredte kræfttype i Danmark. Frederikshavn Kommune vil med udgangspunkt i kommunens solpolitik fra 2009 nu uddele særlige UV-sensor-ure til de medarbejdere, der arbejder meget udendørs.

”I løbet af maj måned vil Sundhedsfremme- og Forebyggelsesafdelingen uddele ca. 1.200 UV-sensor-ure til kommunens medarbejdere i Park og Vej og til de medarbejdere, der arbejder i daginstitutioner eller i dagplejen”, siger Anders Broholm, der er formand for Frederikshavns Kommunes Sundhedsudvalg. Vores tiltag skal ses i forlængelse med, at Sundhedsstyrelsen i maj måned sætter fokus på forebyggelse af hudkræft sammen med Kræftens Bekæmpelse og Trygfonden”.

I alt vil ca. 1.200 medarbejdere få udleveret et UV-sensor-ur, som kan spændes omkring armen som et armbåndsur. I kanten af urskiven er der en farveskala, og alt afhængig af solens UV-stråling, vil den hvide cirkel i midten blive lilla i forskellige nuancer. UV-sensor-uret kan ikke vise UV-indexet præcist, men inddeler strålingen i 4 kategorier. Vil man have det præcise UV-index, kan man enten bruge DMI’s hjemmeside www.dmi.dk eller www.skrunedforsolen.dk. På sidstnævnte hjemmesiden kan man oven i købet tilmelde sig en smart sms-tjeneste og få dagens UV-index enten på mobilen eller pr. mail.

”Det er ikke kun vores medarbejdere, vi tænker på. Det er ligeså vigtigt at forebygge hudkræft for alle vores borgere”, pointerer Anders Broholm. ”Derfor har vi indkøbt UV-sersor-ure, som kan købes i kommunens 3 sundhedscentre i Skagen, Frederikshavn og Sæby. Prisen er 20 kr. pr. stk. og urene er naturligvis primært rettet mod de borgere, der arbejder eller opholder sig meget udendørs i sommermånederne.”

Kræft i huden kan forebygges med solsikker adfærd. Vi skal undgå at blive solskoldede og undgå at få for store mængder UV-stråling. Vær opmærksom på, at børn er særligt udsatte i solen, fordi deres kroppe er under udvikling. Solskoldninger i barndommen øger risikoen for at udvikle kræft i huden senere i livet.

Kræft i huden kan forebygges med at følge solkampagnens fire solråd: Siesta, solhat, solcreme og sluk solariet. Læs mere om kampagnen, og hvordan du beskytter dig på www.skrunedforsolen.dk.

For yderligere oplysninger kontakt:
Formand for Sundhedsudvalget, Anders Broholm
Tlf: 25 13 33 63. E-mail: anbh@frederikshavn.dk

Leder af Sundhedsfremme- og Forebyggelsesafdelingen, Birgitte Kvist
tlf. 98 45 52 18 eller mobil 30 69 19 80. E-mail: bikv@frederikshavn.dk

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer
Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Siesta, solhat og nye UV-solure skal forebygge hudkræft' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger