Strikkedamer bidrager flittigt til hjælpearbejde

Strikkedamer bidrager flittigt til hjælpearbejde

8. maj 2010 - kl. 0:33 - af

Frivillige strikkedamers flittige arbejde med pindene giver mulighed for at sende et større bidrag til hjælpearbejde i Burundi, Rwanda og Letland.

Mange vil gerne strikke, men det er ikke altid, at familien kan eller vil aftage alle de mange produktioner, måske er det så en god ide, at bidrage til hjælpearbejde i lande, hvor der er behov for disse hjemmestrikkede ting som modtages med stor taknemlighed?

I Østervrå Frikirke har 14-15 damer strikket så flittigt, at kirken har kunnet sende sit hidtil største bidrag af sted. I sidste uge havde kirken inviteret damerne til en kop kaffe, og samtidig blev der lejlighed til at samle alle de fine ting i en mangfoldighed af farver og mønstre, til beundring og fælles inspiration.

13 af damerne havde taget imod invitation til en kop kaffe i kirkens lokaler. Der blev vist billeder fra Burundi og Rwanda, så damerne kunne få et indtryk af, hvem deres flittige arbejde gavner. Damerne kender ikke hinanden i forvejen, men har Herdis Hebbelstrup fra Østervrå Frikirke, der ikke selv strikker, som bindeled.

Herdis har i mange år stået for at sende nødhjælp til både Burundi, Rwanda og Letland, og hun glæder sig over det nye tiltag. Det betyder, at kirken ikke kun sender godt brugte ting af sted, men også kan sende gode strikkede ting af sted i en mængde, der aldrig er sket før, fortæller Susanne Andersen.

Allerede i maj har kirken den store glæde at kunne sende 12 tæpper, strikket af lapper, 93 huer til små nyfødte og 195 trøjer. Alle de fine ting er produceret siden oktober af de mange flittige damer.

Vi kan sagtens bruge flere strikkedamer, og Herdis har opskrifter, hvis nogen er interesserede, forklarer Susanne Andersen. Der strikkes til babyer og til børn op til 5-6 år. Garn kan også afleveres til Herdis eller i kirken, Hjørringvej 426, så vil hun sørge for, at de flittige damer får det. Det er især blandingsgarn til pind nr. 4, der egner sig til tæpper, og bomuldsgarn i alle farver er også brugbart, slutter Susanne Andersen.
ÅB

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Strikkedamer bidrager flittigt til hjælpearbejde' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger