Trivselsdag på Hørby og Dybvad Skoler

Trivselsdag på Hørby og Dybvad Skoler

2. maj 2010 - kl. 0:24 - af

Onsdag den 28. april indledte den kendte foredragsholder og psykolog, Margrethe Brun Hansen, årets trivselsarrangement på Hørby og Dybvad Skoler med et spændende og humoristisk indspark til omkring 150 fremmødte forældre og ansatte.

Margrethe Brun Hansen er forfatter til adskillige bøger om børneopdragelse – herunder ”De kompetente forældre”, ”Rød stue kalder” og ”Forældreguiden”, ligesom hun har medvirket i adskillige tv- og radioprogrammer om emnet.
Én af hendes markante pointer er, at hvor danske børn er blevet rigtig gode til at lægge ting i den rigtige rækkefølge, så aner de til gengæld ikke, hvordan man deler den sidste frikadelle, eller hvordan man løser en konflikt på en konstruktiv måde:

”Vi lægger så meget vægt på læreplaner i daginstitutioner og kommuner – men dét, vi i virkeligheden mangler at lære børnene, er alle de usynlige spilleregler, som skaber gode mennesker”, siger hun, og fortsætter: ” Vi glemmer lidt at opdrage vores børn til næstekærlighed og til at drage omsorg for andre – men hvis vi skal have et godt og velfungerende samfund, så skal vi også lære at se de andres perspektiv og have empati. Og det begynder med, at vi er gode spejle for vores børn!”

Det to timer lange oplæg var gennemsyret af humor og en række hverdagseksempler fra Margrethe Brun Hansens virke som psykolog og konsulent – de fleste dog fra København, hvor alting er MEGET værre end i Jylland, som hun bemærkede med glimt i øjet.
Mens foredraget onsdag aften var målrettet forældrene, tog begge skoler torsdag hul på en trivselsdag for eleverne. Her var fokus lagt på gode sociale spilleregler, og i Dybvad tillige elevernes indbyrdes sprogbrug.

Her startede dagen med ”trivselssange” og en fællessamling, der mundede ud i dannelsen af store, menneskelige bogstaver i skolegården – hvor parolen ”Stop Grim Snak NU!” kunne ses fra helikopterperspektiv. Efterfølgende arbejdede elever og lærere med forskellige trivselsaktiviteter i deres respektive klasser, inden dagen blev afsluttet med fællesarrangementer i hvert af skolens tre fase-teams.

Også Hørby Skoles elever havde trivsel på skoleskemaet hele torsdagen. Her startede dagen ligeledes med morgensamling, efterfulgt af et stjerneløb til en række forskellige samarbejdsopgaver, inden man fortsatte arbejdet med spændende aktiviteter i klasser og teams.

Der er billeder fra de mange aktiviteter på hjemmesiderne www.hoerby-skole.dk og www.dybvad-skole.dk – og man kan i øvrigt følge den forestående fusionsproces mellem de to skoler på den fælles hjemmeside www.hørby-dybvadskole.dk

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Trivselsdag på Hørby og Dybvad Skoler ' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger