Skoleelever hørte om privatøkonomi

Skoleelever hørte om privatøkonomi

1. maj 2010 - kl. 0:48 - af

Torslev Skoles 9. klasser hørte om uddannelsesmuligheder indenfor bankverdenen, og lærte om privatøkonomi.

I forbindelse med at to 9. klasser på Torslev Skole har haft uddannelsesuge, havde de også besøg af to finansassistenter – Mette Grønbech og Sandra Mathiesen – fra Nordjyske Bank, som fortalte om bankens elevuddannelse, hvordan man udvælger disse elever, hverdagen i banken, og de mange muligheder uddannelsen åbner for.

Ugen efter var de to skoleklasser inviteret på besøg i bankens lokalafdeling i Østervrå. Nordjyske Bank har tradition for dette besøg, men denne gang skulle deltagerne også være de første til at prøve bankens nye tilbud om indsigt i privatøkonomi tilrettelagt for denne aldersgruppe.

Inden mødet i banken havde de unge mennesker fået til opgave at undersøge lidt omkring deres eget hjems privatøkonomi, så de på forhånd havde lidt kendskab til, hvad der indgår i et budget, og hvor meget det egentlig koster. Det var en forholdsvis ny verden for de unge, og for mange af dem også noget af en overraskelse at finde ud af, hvor meget det koster.

I banken blev de på forhånd stillet i udsigt, at det godt kunne være nogle lidt kedelige emner, de ville komme til at høre om, men det blev kraftigt understreget, hvor vigtigt det er for de unge at vide noget om privatøkonomi.

Eleverne fik til opgave at kigge på tre eksempler på privatøkonomi, to næsten alderssvarende og en familie. Herunder blev det til en god snak om ansvarlig budgetlægning, forskudsregistrering, skattekort, frikort og årsopgørelser. Reglerne for dankort og handel på internettet blev der snakket en hel del om, og så var der lige lånemarkedet, og de mange fælder, der er her.

En meget udbytterig oplevelse for de unge mennesker, som efterfølgende blev bedt om at komme med reaktioner på det nye koncept, og det blev overvejende positive reaktioner, med forslag til enkelte ændringer.

ÅB

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Skoleelever hørte om privatøkonomi' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger