Læs denne uges Finansbarometer lige her

Læs denne uges Finansbarometer lige her

26. april 2010 - kl. 12:07 - af

SaebyAvis bringer hver uge en analyse der er udarbejdet af Danske Markets Research, som er en afdeling af Danske Bank. Det er en uafhænging analyse der er henvendt til alle der interesserer sig for finansmarkedet, uanset hvilket pengeinstitut man benytter.

Huspriserne og forbrugernes humør stiger

Danmark
I sidste uge fik vi tal fra Realkreditforeningen for huspriserne i 1. kvartal 2010 samt Danmarks Statistiks tal for forbrugertilliden i marts. Huspriserne viste en pæn stigning på 0,8 % fra 4. kvartal 2009 til 1. kvartal 2010. Huspriserne har dermed nu været stigende i to kvartaler – og siden bunden er det blevet til en fremgang i priserne på 1,1 %. Det er således også vores vurdering, at boligmarkedet vendte i 2. halvår 2009, og at tendensen til stigende priser er fortsat ind i 2010. Når man kigger på Realkreditrådets og Realkreditforeningens husprisstatistik, skal man som altid være opmærksom på, at det, Realkreditrådet og Realkreditforeningen kalder 1. kvartal 2010, reelt snarere er en blanding af 4. kvartal sidste år og 1. kvartal i år. Der er en gennemsnitlig forsinkelse fra underskrivelsen af en købsaftale til hjemtagelsen af lån på op mod to måneder. Dagens tal siger således ikke noget præcist om, hvordan skattelettelserne fra 1. januar har påvirket boligmarkedet.
Vender vi blikket mod forbrugertilliden, var der her en kraftig stigning i marts fra -1,0 til 4,2. Hermed kom forbrugertilliden op i det højeste niveau siden november 2007 – altså længe før den økonomiske krise for alvor ramte dansk økonomi. Mest interessant er der nu en overvægt af forbrugere, der tror, at arbejdsløsheden vil være lavere om et år, end den er nu. Det er selvfølgelig en rigtig god nyhed, at forbrugerne ser så lysere på økonomien. Det er især godt, at frygten for ledighed er faldet så markant, for stigende ledighed er absolut noget, der lægger en dæmper på købelysten. Tallene understøtter derfor også vores forventning om en fortsat fremgang i forbruget i år.

Renter
Ugens tal for erhvervstilliden (PMI og Ifo) viser, at der er fuld fart på det tyske lokomotiv, men det interesserer ikke rentemarkederne, der fokuserer på risikoen for, at der ryger et par vogne af eurotoget i farten.
Gældssituationen i Grækenland truer med at komme ud af kontrol, og der er nu tegn på, at de stigende græske rentespænd er ved at smitte af på andre lande. Renterne i nogle af de andre PIIG-lande, der foruden Grækenland omfatter Portugal, Irland og Italien, er på vej op, og bankerne på den iberiske halvø er hårdt ramt. Spredningen af krisen markerer en klar forværring af situationen. Renterne i Tyskland, der betragtes som en sikker havn, er faldet til et rekordlavt niveau, og andre lande med stærkere offentlige finanser som f.eks. Danmark klarer sig også godt – om end ikke så godt som Tyskland.
Det bliver afgørende for rentemarkederne i Europa, hvordan den græske gældskrise udvikler sig i den kommende uge. Vi mener fortsat, at en græsk statsbankerot vil kunne have meget store politiske konsekvenser, og at der stadig er international politisk vilje til at redde Grækenland. Risikoen er imidlertid stigende, og vi venter udsving på kort sigt.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Læs denne uges Finansbarometer lige her' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER