Østervrå smagte på vin på dronningens fødselsdag

Østervrå smagte på vin på dronningens fødselsdag

21. april 2010 - kl. 0:12 - af

De populære vinaftener er tilbage i Østervrå i rigtig fin stil, og hvad kunne være mere passende tidspunkt end på dronningens fødselsdag. Den lokale vinklub Karaflen 9750 stod bag arrangementet, som samlede omkring 100 deltagere.

De syv arrangerende lokale vinentusiaster havde set frem til aftenen med stor spænding. Ville der være den fornødne interesse, og ville deltagerne synes om arrangementets indhold? Der var ingen grund til bekymring.

Valgte af aftenens specialist på området havde ikke været svært, nemlig Ib Kjærulff fra supervin.dk, som også har fungeret som rejseguide for vinklubben.

Ingen tvivl om at her var vi deltagere kommet i kyndige hænder, når det gælder viden om vi. Vi blev guidet gennem aftenens otte italiensk vine og til slut en portvin, og mens vinene gled ned – de gode først og de bedste til sidst, blev der fyldt på med informationer og gode råd lige fra prispolitik på vin til alkoholprocenter, og når vinen har prop. Hvordan smager man på en vin? Glassets facon har betydning for duftindtrykket. Det er normalt at spytte vinene ud, men det gør vi ikke i aften, lød det beroligende fra vineksperten. Det hele blev underholdende krydret med Ib Kjærulffs egne oplevelser og erfaringer.

For de virkelig vininteresserede kunne Ib Kjærulff f.eks. anbefale de to stor vinsmagninger hvert efterår i enten Bagterp eller på Nordsøcentret, hvor der kan vælges mellem ca. 300 forskellige vine.

Karaflen 9750 tilbyder også information via et nyhedsbrev nogle gange om året, og det kan der abonneres på via mailadresse dybdahltoj@dybdahltoj.dk. Ønsker man råd og vejledning eller blot et godt tilbud på vin, så er det muligt at kontakte Ib Kjærulff på supervin.dk.

De mange vine blev suppleret med et lækkert traktement af brød, forskellige oste, pølse og to helt fantastiske pestoer, som vist faldt i alles smag.

Ib Kjærulff afsluttede sit spændende foredrag med følgende sætning – Når man har fundet et bitte lunt sted, skal man holde sin mund! Det var et rigtigt bette lunt sted i Østervrå Kulturhus fredag aften, og det bliver bestemt ikke holdt hemmeligt, for det skal mange flere have lov at være med til næste gang.

Karaflen 9750

For otte år siden blev syv lokale vininteresserede mænd i Østervrå enige om, at de godt kunne tænke sig at lære noget mere om vin, og det synes de kunne være hyggeligt at gøre i fællesskab, hvorefter Karaflen 9750 blev en realitet.

Hver anden måned mødes de over nogle spændende vine, alle valgt efter smag og behag hos deltagerne, som også til hvert møde har et pointskema til de enkelte vine.

Klubben har indført et kontingent, som først og fremmest dækker de vine, der bliver prøvesmagt, men efterhånden kom der så mange penge på kontoen, at der også blev mulighed for at tage på oplevelser med vin. I første omgang blev det til Sæby, Aalborg og Randers, men så fik klubben blod på tanden, og begyndte for alvor at lægge penge til side.

Målet var at foretage en rejse til et vinproducerende land. En kontakt til Ib Kjærulff om gode råd og vejledning resulterede i at rejsemålet blev Italien. Turen blev tilrettelagt med minutiøs planlægning over, hvilke vingårde, der skulle besøges o.s.v., godt hjulpet af Ib Kjærulffs mange kontakter. Så spændende var rejseprogrammet, at da chancen bød sig sprang tilrettelæggeren selv med på turen. Det blev et stort scoop for Karaflens medlemmer med koner, der fik en særdeles indholdsrig tur, godt hjulpet på vej af en virkelig kender på markedet.

Nu spares der op igen, for sådan en oplevelse skal gerne følges op af endnu en. Foreløbig har de med stor succes pustet nyt liv i de lokale vinaftener, og dem vil vi gerne have nogle flere af.

ÅB

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer
Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Østervrå smagte på vin på dronningens fødselsdag' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger