Knud Søhane spejderne holder Sct. Georgsdag

Knud Søhane spejderne holder Sct. Georgsdag

14. april 2010 - kl. 0:02 - af

Tirsdag den 20. april fejrer Knud Søhane traditionen tro Sct. Georgs dag ved voldstedet på St. Rugtved.

Vi mødes ved voldstedet kl. 17.30 – når vi har set dramatiseringen af sagnet om Sct. Georg, aflægger alle spejdere også i år spejderløftet, hvorefter vi med fanen i spidsen går gennem skoven hjem til spejderhuset, hvor vi slutter af med dragekage og kaffe/the til forældrene. Slut ca. kl. 19.30.

Alle interesserede er velkomne til at være med.

Spejderloven
Den der er med i spejdernes fællesskab, gør sit bedste for:
•    At finde sin egen tro og have respekt for andres.
•    At værne om naturen.
•    At være en god kammerat.
•    At være hensynsfuld og hjælpe andre.
•    At være til at stole på.
•    At høre andres mening og danne sin egen.
•    At tage medansvar i familie og samfund.

Spejderløftet: Jeg lover at holde spejderloven.

Sagnet om Sct. Georg
Georgius, som er spejdernes forbillede, blev født år 303 i Kappadokien. Da han fyldte 17 år, blev han soldat i kavaleriet, og der gik snart ry om hans dygtighed i våbenbrug og
idræt, og han blev berømt for sin tapperhed, uforfærdethed og gode dyder. På sin færden kom han vidt omkring. Således kom han en dag til den lille by Salem. Her huserede et skrækkeligt uhyre, en grådig drage. Mange mænd havde prøvet at fælde den, men uden held, og man havde derfor lavet en aftale med dragen, således at den skulle vogte landet mod til gengæld hver dag at få 2 får. Imidlertid slap fårene op, og dragen forlangte nu at få ét menneske i stedet – set fra dragens side bestemt et rimeligt forlangende. Også dette måtte man gå ind på, og hver dag måtte én af beboerne gå den tunge gang til dragen.
Den dag Georgius kom til Salem, havde loddet truffet kongens smukke datter. Kongen bekendtgjorde, at den, der ville kæmpe med dragen og dræbe den, skulle få prinsessen og det halve kongerige. Men ingen meldte sig.
Da Georgius ankom, var prinsessen allerede på vej til dragens tilholdssted uden for byen. Men da Georgius blev klar over hvilken skæbne, der ventede den unge prinsesse, besluttede han at kæmpe mod dragen. Efter en voldsom kamp, hvor dragen spyede ild gennem næsebor og mund, fældede han dragen; men da kongen tilbød ham den lovede belønning, afslog han. Gud alene havde æren, sagde han.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Knud Søhane spejderne holder Sct. Georgsdag' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger