Hørby Kirkekor opfører musicalen “Kerubernes Port”

Hørby Kirkekor opfører musicalen “Kerubernes Port”

11. april 2010 - kl. 16:57 - af

Onsdag d. 21. april får Hørby Kirkekor udløst spændingen, når de opfører musicalen “Kerubernes Port”, for alle der har lyst på Hørby Ungdomsskole. De har øvet på sangene siden jul og fået manuskriptet udleveret midt i marts.

Stykket “Kerubernes Port” er oprindeligt skrevet til en opførelse med ca. 400 børn og voksne, men i Hørby er det kogt ned til 15 børn og unge.

Kerubernes Port er porten til Paradiset, som efter Adam og Evas fordrivelse bevogtes af to kæmpemæssige ærkeengle med flammesværd, for at ingen mennesker længere skulle have adgang til Guds egen have.

I musicalen møder vi den plagende mand Job, hovedpersonen i Jobs Bog, siddende på sin askedynge. Job er i bibelen blevet kastebold i kampen mellem Gud og Satan og kan ikke se nogen mening med sine mange lidelser. Men Gud holder en vældig tale til Job om Guds storhed og menneskets lidenhed – et af de helt store steder i bibelen!

Da de to børn Albert og Emma opdager Job på bænken og bringer ham vand til lindring, kan Job fortælle dem, at Gud nok virker urimelig og uforståelig, men at han i hvert fald ikke er ligeglad med menneskene og deres smertefulde skæbne!

Job og børnene bliver gode venner og undrer sig sammen over, hvordan det onde er kommet ind i verden. Sammen begiver de sig af sted for at lede efter “det tabte Paradis” og fortællingen om, hvordan verden og menneskene blev til.

Korleder/kirkesanger Anette Bilde Jacobsen har øvet sange og replikker med koret og sat stykket op, med prof. assistance og gode råd fra kirkesanger Sidsel Helner Hoffman. Organist Ole Sørensen (klaver) og Hans Bilde Jacobsen (bas) akkompagnerer sangene mens Lars Bach Hansen har styr på lys og lyd.

Tag familien med og oplev historien om Job – og skabelsen, i selskab med unge sangere og skuespillere fra Hørby sogn. Alle er mere end velkomne. Efter stykket serveres der boller m. pålæg.

Der henvises også til hjemmesiden sognevedsaeby.dk

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER