Danmark dengang – hvor var du?

Danmark dengang – hvor var du?

11. april 2010 - kl. 0:09 - af

Forestil dig, at du zoomer ind på din barndomsby og ser gamle film eller fotos af steder og begivenheder, som du husker fra din egen barndom. Du finder billeder af det værft, hvor din farfar arbejdede og den danseskole, hvor du fik dit første kys.

Den 12. april lancerer DR et historisk danmarkskort med masser af film og billeder fra det Danmark, der var engang. På hjemmesiden Danmark dengang, www.dr.dk/dengang, kan du tage med på en rejse tilbage i vores fælles danmarks-historie.

På sidens digitale danmarkskort finder du en omfattende guldgrube af lokalhistoriske film fra DRs arkiv, som på gadeplan viser, hvordan Danmark så ud i perioden 1900-1990.

En række kendte og ukendte danskere har allerede lagt en bid af deres historie på siden. Derudover fortæller en række P4 lyttere fra hver sin del af landet, i lyd og billeder, om et ganske bestemt billede, der har en særlig betydning for dem.

Din danmarkshistorie

Men du kan også være med til at fortælle din del af vores fælles historie, når Danmark dengang inviterer hele landet til at åbne de glemte skuffer, finde de gamle albums frem, og lægge fotos eller film ind på www.dr.dk/dengang . Det kan være billeder af dit barn-domshjem, din gamle skole, fodboldklub, din første cykel eller en særlig begivenhed, som du husker fra dengang. Du kan bidrage med både film, fotos og tekst.

Lokale aktiviteter

DRs nye hjemmeside åbner 12. april – og ugen igennem sætter vi fokus på Danmark Dengang med gode historier i radioen og et historietema i DR2s programserie Danskernes Akademi.

Folkebiblioteker og lokalhistoriske arkiver over hele landet er med i projektet og tilbyder blandt andet kurser i fotoscanning og upload af billeder og tekst, så alle danskerne på den måde kan være med til at sætte deres fingeraftryk på det historiske danmarkskort.
På hjemmesiden kan du nemt finde de lokale biblioteker og arkiver, der bidrager med aktiviteter til www.dr.dk/dengang.

Du er velkommen til at henvende dig til kontaktperson for Frederikshavn Kommunes Biblioteker – Annette Rugholt Carlsen – på telefonnummer 98 45 98 91 14 eller e-mail: anru@frederikshavn.dk.

Med venlig hilsen
FREDERIKSHAVN KOMMUNES BIBLIOTEKER

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer
Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Danmark dengang - hvor var du?' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger