Ordet er frit: Udhuling af folkeskolen – nu er det nok…

Ordet er frit: Udhuling af folkeskolen – nu er det nok…

9. april 2010 - kl. 19:17 - af

Jeg kan IKKE længere være med til at skære i skolernes budgetter. Folkeskolen har gennem den sidste tid været under et voldsomt økonomisk pres. Demografiregulering, 3% besparelser mm. har udhulet skolernes budgetter. Jeg kæmpede hårdt ved sidste års budgetlægning for, at skolerne kunne bevare det vejledende timetal.

Vi står nu i en situation, hvor der i forhold til budget 2011 mangler 8.6 mill. for blot at kunne fastholde det nuværende timetal i folkeskolen. Gennemføres disse besparelser kan vi IKKE det kommende år fastholde det vejledende timetal. Samtidig beskæres specialundervisningen og muligheden for holddannelse.

Politisk er vi tæt på en afgørelse om fremtidens skolestruktur i Frederikshavn kommune. Vi har i socialdemokratiet foreslået, at vi skulle kigge på kommunens samlede skolestruktur og ikke kun i byerne Frederikshavn og Skagen. Vi mener, at vi må lave den struktur, som der er elevtal og økonomi til. I vores forslag vil vi kunne hente ca. 30 mill. kr, som vi mener skal forblive i skolevæsenet.

Vi ønsker disse penge skal anvendes til mere undervisning til vores børn, mere efteruddannelse og nye undervisningsmidler, IT mm. Dette har der desværre ikke været politisk opbakning til hos byrådets nye flertal.

Børnene er vores vigtigste råstof i udviklingen af Frederikshavn kommune. Vi har i den grad behov for at få sat fokus på uddannelse, som jeg mener er nøglen til fremtidens vækst. Vores erhvervs – og arbejdsmarked er pt. også under voldsomt pres. Vi har alt for mange unge, der ikke får en ungdomsuddannelse og alt for mange ledige. Vi skal tænke langsigtet i forhold til fremtiden. Her skal vi starte med at give vores børn den allerbedste uddannelse i folkeskolen.

Jeg ønsker derfor en principiel, politisk debat i Byrådet omkring den store udhuling af folkeskolen, som der er lagt op til. Set i lyset af skolestrukturdebatten samt det store behov, der er for, at vi i Frederikshavn kommune får sat fokus på uddannelse, som en meget betydningsfuld nøgle til at imødekomme fremtidens vækst og udfordringer.

Mange hilsner – og rigtig god weekend.
Birthe Marie Pilgaard (Byrådsmedlem, S – gruppen)

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer
Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Ordet er frit: Udhuling af folkeskolen - nu er det nok...' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger